Maanantaina 20.4. klo 10-14 Helsingissä os. Nauvontie 8.
Uudenmaan alueella liikkuva kaupunkiteos + video (13.4. - 22.4.2015
)

"Oikea käteni halvaantui kun niskani murtui lapsena tasoristeysonnettomuudessa. Vammautunut käsi on paras ruumiinosani. Inspiraation ja mielihyvän lähde." (Hanna)

Hanna kertoo: "Olen soittanut pianoa lapsesta saakka. Nuorempana yritin piilottaa sitä, että halvaantunut käsi kuuluisi soitossani. Nykyään uskallan tehdä vammastani kuuluvan. Käteni on rennompi kuin mikään muu ruumiinosistani. Kun haluan rentoutua, voin siirtää siitä rentouden tunnetta muuallekin kehoon.

Käteni hermotus on vammautumisen seurauksena punottu uudelleen, eri tavalla. Se on hyvin herkkä. Kädessäni on ainutlaatuisia tuntemuksia - kuin joku silittäisi minua sisältäpäin. Käden tuntemukset ovat  osa seksuaalisuuttani. Vammaisen ruumiinosan tuottamasta mielihyvästä ei kuitenkaan puhuta eikä kirjoiteta."

Raajan perässä on monitaideprojekti, johon kuuluu video auton sisällä tanssivasta Hannasta sekä autoon rakennettu teos, joka liikkuu viikon ajan eri puolilla Uuttamaata. Autoa kuljettaa tekstiili- ja käsitetaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, joka pysähtelee mukaviin paikkoihin ompelemaan Hannan käden inspiroimia hihoja.

Teos on osa Wallinheimo-Heimosen Taiteen edistämiskeskuksen yksivuotisella apurahalla toteuttamaa Preludi Inkluusiolle -hanketta, jossa hehkutetaan vammaisuuden parhaita puolia.

Hannan tarina, Raajan perässä video:  https://youtu.be/fbn3eu7MjHs

Video teokseen liittyvästä autosta: https://www.youtube.com/watch?v=nYfwgRFp284

Keskustelumuistiinpanoja Hannan kanssa:
http://rampyla.vuodatus.net/lue/2015/03/henkilokohtainen-rentousvalmentaja-aina-mukana
http://rampyla.vuodatus.net/lue/2015/03/mielihyvaa-hannan-kasi-osa-2
http://rampyla.vuodatus.net/lue/2015/04/kasikirjoitus-hannan-kasi-osa-3

sukellus.jpg