Kuvitus1-normal.jpg

VAMMAISTEN NAISTEN KORKKARIMARSSI - väkivaltaa vastaan.
Tule mukaan osoittamaan mieltä!

18.10.2013, klo 11:15 - 12:30, Kiasma - Musiikkitalo - Eduskuntatalo.

Vammainen nainen kohtaa elämänsä aikana jopa 2-10 kertaa useammin väkivaltaa tai sen uhkaa kuin vammaton kanssasisarensa. Väkivallan uhrien palvelut ovat Suomessa surkealla tolalla: esteettömiä, kaikille soveltuvia ja helposti saatavilla olevia palveluja ei ole ollenkaan. Vammaiselle naiselle palveluihin pääsy on usein yhtä vaikeaa - ellei mahdotonta - kuin korkkarien pitäminen. Näin ei tarvitse olla.

Vammaisjärjestöjen naisverkosto kutsuu sinut mukaan Korkkarimarssille perjantaina 18.10. Kokoonnumme Kiasman edessä klo 11:15. Kulkue lähtee kävelytietä pitkin kohti Musiikkitaloa. Kiasmalta Musiikkitalolle on pieni ylä- ja alamäki. Sitten ylitämme Mannerheimintien ja menemme Eduskuntatalon edustalle. Korkkarimarssille voi liittyä joko Kiasmalta tai Musiikkitalolta, josta eteenpäin reitti on helppokulkuisin.

Eduskuntatalolla luovutamme eduskuntaryhmien puheenjohtajille uunituoreen kirjan ”Uskalla olla, uskalla puhua – vammainen nainen ja väkivalta” ja vaadimme heitä toimimaan väkivallan ehkäisemiseksi ja uhrien aseman parantamiseksi. Kirjan ovat kirjoittaneet Vammaisjärjestöjen naisverkoston jäsenet ja sen julkaisee Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kirjan kansikuva: Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen.

Sonnustaudu marssille jollain tavoin korkokengin, ne voivat olla jalassa, rollan korissa, lehdestä leikattuna kuvana takin kauluksessa, rintarossina, tarrana jne. rajana mielikuvitus!

Marssille ei tarvitse ilmoittautua. Marssi on avoin kaikille, jotka haluavat osoittaa mieltään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan, sukupuoleen, vammaan tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Vastustamme kaikkea väkivaltaa, mutta haluamme marssillamme kiinnittää erityistä huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, joka usein jää näkymättömiin, mikäli väkivaltaa tarkastellaan sukupuolineutraalisti.

Korkkarimarssilla mukana:
Invalidiliitto
Aivovammaliitto
Amnestyn Joku raja! -verkosto
Naisten Linja

Haluaako järjestösi/tahosi tulla mukaan marssille? Ota yhteyttä järjestäjiin!

Lisätietoja:
Pirkko Justander, pirkko.justander@invalidiliitto.fi / p. 0505254183
https://www.facebook.com/events/219000968263198/

kuvitus2-normal.jpg