Vammaisen Vartalon Kuvat eivät ole hyydyksissä eivätkä aiheet lopussa. Harvan päivittämisen syynä on remontti, jonka yritämme Prinssin kanssa saada epätoivoisesti valmiiksi ennen vuodenvaihteessa tapahtuvaa muuttoani tänne maaseudun rauhaan.

Kultainen Prinssini "harrastaa" vanhoja rakennuksia, rakennusperinnön säilyttämistä ja perinnetekniikoiden puolustamista Panu Kailan henkeen. Niinpä olemme tehneet tällä viikolla tuttavuutta Paavo Pinkopahvin kanssa, jota ajoimme hakemaan aina Billnäsin Rakennusapteekista saakka.

307019.jpg

Kuvassa yläkerran makuuhuone tänä aamuna. Vahasimme viime viikolla valmistuneen lattian Osmo colorin sävyllä savanni ja se on pehmoinen kuin lapsen poski. Pinkopahvit on nyt maalattu kertaalleen Uulan sisäpohjamaalilla. Lateksia tai muita muovitahnoja olisi synti ja häpeä levitellä näin hienolle pinnalle. Lattian ja katon rajassa näkyy nupirima, jolla pahvit kiinnitettiin. Ne jäävät myöhemmin listojen alle. Lattian vahaaminen on muuten oikein hyvin rämpylöille sopivaa hommaa. Sitä kun voi tehdä niin istualtaan, polviltaan kuin makuultakin. Työ on myös hauskaa ja hyväntuoksuista.

307029.jpg

Kokeilemme maalata pinkopahvin suoraan ilman tapetointia. Tasaisemman tuloksen aikaansaamiseksi liisteröimme ensin pinkopahvisaumojen päälle kapeat suikaleet huokoista paperitapettia. Nurkat ovat nyt kauniilla tavalla hiukan pyöreät. Ensi yönä maalaamme ensimmäisen kerroksen Uulan himmeällä sisäöljymaalilla. Sävyä en vielä paljasta.

Edellisistä kuvista ja tulevasta muutosta johtuen Vammaisen Vartalon Kuvat päivittyy seuraavina viikkoina harvakseltaan. Kuvapäivityksiä remontista on luvassa, jos touhulta ehditään. Pesin muuten äsken kasvoni ja hiukseni tärpätillä. En suosittele kokeilemaan. Toivottavasti tämä öljy lähtee jouluun mennessä; mieluummin kuin tukka.

Ilmoitusasiana s-postiosoitteeni on vaihtunut. Henkilökohtaista palautetta voi jatkossa laittaa osoitteeseen jenni-juulia(kikkura)jenni-juulia.com. Koitan vaihtaa sen heti muistaessani myös Pretty Cripple kyselyyn. Vastauksia on tullut kiitettävästi sekä kommentteihin, että s-postilla, ja lisää otetaan yhä vastaan. Kotisivuni löytyvät myös jatkossa osoitteesta www.jenni-juulia.com. Valitettavasti en ole ehtinyt päivittää niitä kokonaiseen vuoteen.

Rauhallista joulunaikaa! Merry Cripmas!