Radiossa on varoitettu tänään autoilijoita koulunsa aloittavista naperoista. Varokaa siis ekaluokkalaisia! Pienet repunkokoiset koululaiset kun tuskin näkyvät konepellin takaa.

153112.jpg

Oheisen postikortin sirkusperheelle on valmistettu tyylikäs ajokki selvästi mittatilaustyönä, mutta hekään eivät taitaisi pärjätä sillä nykyisen liikenteen seassa. Saati bensa-asemalla, jossa pikkuauto joutuisi poikkeamaan varsin usein, vaikka muuten kuluttaisi muita vähemmän. Niin somia kuin vastaavat miniautot esimerkiksi lyhytkasvuisille olisivatkin, niillä ajaminen olisi suorastaan itsetuhoista. Kuulema jo vanhat Minit olivat niin pieniä, että ne aiheuttivat ikäviä yllätyksiä ilmestyessään kuin tyhjästä kääntyvien autojen takaa.

Kuvasta tulee taas mieleen Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo -kirjoissa esiintynyt Vaaksanheimojen perhe, joka mahtui asumaan tyttöjen nukkekodissa. TIEDÄN, että lyhytkasvuiset inhoavat tulla verratuksi nukkeihin, mutta en malta olla kertomatta, että toivoin nuorempana kovasti, että vastaavanlainen miniperhe olisi sattunut eksymään meidänkin lastenhuoneeseen asunnonmetsästysreissullaan.