Ina Ruokolainen alias Verkkokalastaja kehuu Journalisti-lehden (nro 17) kolumnissaan Laura Halmeen Sairauskertomuksia blogia ja Vammaisen Vartalon Kuvia. Olen otettu. Siitäkin huolimatta, että luin ensin luustosairauden luulosairaudeksi. :-)

Laura Halmeen blogi ja Syöpälandia -seurapeli herättivät heti uteliaisuuteni ja aloin pähkäillä, ehtisinkö jossain välissä piirtää vammaisille oman Rämpylandian Mykkeineen, Keloineen, portaineen, asenteineen ja vammaispalveluineen. Löytyisikö sille pelaajia?

Ina Ruokolainen kirjoittaa:

Henkilönsä, luustosairautensa ja asiantuntemuksensa pistää alttiiksi myös Jenni-Juulia Wallinheimo, jonka Vammaisen vartalon kuvat on blogina astetta yhteiskunnallisempi. Viime aikoina Wallinheimo on osallistunut muun muassa keskusteluun vammaisten avustajista ja taksikyydeistä. Wallinheimo älähti myös heti hallitusammattilainen Kimmo Koiso-Kanttilan lausunnosta, jossa tämä vastusti naiskiintiöitä käyttämällä vertausta maahanmuuttajista ja vammaisista.

Tekstiilitaiteilija ja vammaisaktivisti on ollut esillä myös lehdissä ja tv:ssä, useimmiten juuri vammaisuuden näkökulmasta. Ihan hyviä juttuja, mutta minä seuraan mieluummin blogia. Siellä on läsnä myös itse Jenni-Juulia.

Koiso-Kanttilan lausunnosta keskustelleille muuten tiedoksi, että hän pyysi kuin pyysikin esimerkkejään anteeksi. Virallinen anteeksipyyntö löytyy Kynnys ry:n uutissivulta.