Olen ihaillen seurannut Pörrön vimmaa kannella "Kännissä olet ääliö" kampanjasta sen tekijöille ja maksajille, sekä mainonnan eettiselle neuvostolle. Olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että mainos, jossa raiskatuksi/hyväksikäytetyksi joutuminen on ääliömäistä tai vähällä pääsemistä, muokkaa nuorten asenteita pahasti kieroon. Raiskaus on aina vakava rikos -humalasta huolimatta.

Pörrön anti-kampanjoinnille hurratessa muistin Tiede 5/2007 artikkelin, jonka sain eräältä näyttelyvieraalta viime kesäkuussa. Artikkelissa esitellään etelä-afrikkalaisen Sonette Ehlersin keksintö, raiskauksenestokondomi.

Ehlersin suunnittelema kondomi on patentoitu nimellä Rapex. Se on melkein samanlainen kuin naisten kondomi, mutta tämän kumikiduttajan sisäpuolella on piikkejä, jotka tarttuvat hyökkääjään. Keksijän mukaan kipu on niin kova, että hyökkääjä lopettaa varmasti. Piikkien poistamiseen tarvitaan lääkärin apua.

Ymmärrän keksinnön tarpeellisuuden, vaikka pidän nurinkurisena mallia, jossa naisen on huolehdittava etukäteen raiskatuksitulemisen estämisestä. Inhorealistina epäilen myös, että kun mies huomaa joutuneensa kaktuskondomin saaliiksi, hän pahoinpitelee naisen kostoksi todella pahasti tai jopa tappaa tämän.

Vammaisvinkkelistä Rapexille voisi olla kysyntää. Vammaiset naiset kun joutuvat 2-10 kertaa muita todennäköisemmin seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Mieleni tekisi varustaa ainakin kehitysvammaiset naiset neulatyynykortsuilla, ellei niiden jatkuva käyttö olisi työlästä, intimiteettiä loukkaavaa ja ylimääräistä ahdistusta aiheuttavaa.

Toisaalta tämän päivän uutisten perusteella vaikeasti kehitysvammaiset pitäisi ennemminkin varustaa vartiointiliikkeisiin kytketyillä verensokerimittareilla. Toivottavasti jatkossa kaikki yllättävät laitoskuolemat tullaan tutkimaan tarkasti myös insuliinin osalta.