Esteettömään ja erityisesti lastenvaunujen kanssa liikkuvien keskuudessa suosittuun Sanomataloon on avattu uusi venäläinen ravintola Mesta. Kabinettia lukuunottamatta paikassa ei ole ainuttakaan pöytää, jonka ääreen pääsisi pyörätuolilla, rollaattorilla, lastenvaunujen kanssa tai järjellisesti edes kyynersauvoilla könyten.

Ravintolan omilla sivuilla sisustusta kuvataan seuraavasti: "Mestan sisustus ei jätä Sinua kylmäksi: allasi on mobiili ravintolaympäristö, jossa istut pyörien varassa seisovassa, mökkiä muistuttavassa loosissa kuin datshassa ikään. Looseja on eri väreissä ja voit valita itseäsi eniten miellyttävän kulkijan."

Mestan uusi sisustus on nykyaikana silkkaa syrjintää. Liikuteltavien n. 35 cm korkeuteen sijoitettujen pyörällisten loosien lisäksi muutama pöytä on muuten vain nostettu kahden portaan päälle rakennetulle tasanteelle! Ja kun looseja kasaa 3-4 peräkkäin isoksi pöydäksi, sen keskellä istuvien on turha edes haaveilla jaloittelusta saati vessaan pääsystä hyppyyttämättä koko muuta seuruetta.

Mestan esteellisyys on nolo häpeätahra muuten hyvin suunnitellussa Sanomatalossa, jonne on juuri avattu Kaarisilta ry:n Galleria. Siellä esitellään vihdoin ammattimaisesti kehitysvammaisten ihmisten tekemää taidetta.

Kaarisilta-galleria on avoinna yleisölle 11.2. alkaen tiistaista - perjantaihin klo 11 - 17, sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 - 16.

Kaarisilta-Gallerian näyttelyvieraiden ja oman väen on kuitenkin turha edes haaveilla taide-elämykseen yhdistetystä lounaasta tai avajaisten jälkeisistä jatkoista Mestassa, jos jollain porukasta sattuu olemaan apuväline mukanaan. Tylyä vai mitä?