Todellisia tarinoita -radiodokumenttisarjassa

Jonkun sortin strippaamista

Yle Radio 1:ssä to 16.6.2016 klo 22.05, uusinta su 19.6. klo 18.00
Yle Areenassa http://areena.yle.fi/1-3423337

Harvinaisia kasveja ja eläimiä suojellaan luonnon monimuotoisuuden nimissä. Miksi sama perustelu ei päde ihmisiin, kysyy vammaisaktivisti ja taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen.

Dokumentti seuraa Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen arkea taiteilijana, järjestöaktiivina, ruuhkavuosia elävänä perheenäitinä ja vammaisuudestaan ylpeänä naisena.

Syntymävammaiset ovat uhanalaisia. Vaikka kahdeksan kymmenestä vammaisesta on liittynyt joukkoon esimerkiksi tapaturmien myötä vasta myöhemmin elämänsä varrella, valtavasti resursseja käytetään sikiödiagnostiikkaan. Jos rahat käytettäisiin esimerkiksi esteettömyyteen, oltaisiin jo pitkällä vammaisten elämän helpottamisessa.

Jonkun sortin strippaamista -radiodokumentti ei ole itkunsekainen tarina vammaisen ihmisen vaikeasta elämästä. Se on voimaannuttava kertomus sisusta, tahdonvoimasta ja lannistumattomuudesta.  

Käsikirjoitus Päivi Leino, äänisuunnittelu Tiina Luoma, musiikki Olli Haapakangas.

taimpik.jpg
Työn ääressä eli 10.6.2016 Pikkuparlamentin puistossa, istuttamassa Ritva Karlssonin kanssa pyörätuolintaimia YK:n vammaissopimuksen voimaanastumisen kunniaksi.