382234.jpg

Ohikulkija: "Mummo sinisellä pohjalla on yksinäinen. Sininen väri voimistaa mielikuvaa, että yksinäistä palelee. Punaisen laatikon mummolla on lämmin ja hänellä on seuraa. Olisipa kaikilla!"

Kuusivuotias: "Mummo on yksin kotona. Tosta nurkasta vedetään piiiiitkä viiva ja sit ku se tulee tänne alaovelle ni Punahilkka pääsee sen luo ja peli loppuu. Me tehtiin näit eskarissa."

Humanisti: "On positiivista, että kuvasymboleissa on persoonallisia piirteitä. Nuorella naishoitajalla on ponihäntä ja push-up liivit työpuvun alla. Mummolla on iästä kertova ryhti, tyypillinen mekkoasu ja hiuksissa muutama laine. Molemmat ovat liikennemerkkimäisyydestä huolimatta inhimillisiä ja uskottavia hahmoja."

Perushoitaja: "Ei tuollaiset nätit tytöt kauaa pysy kroonikko-osastoilla. Olisivat valinneet malliksi jonkun tavallisen keski-ikäisen, joka oikeasti jaksaa tehdä hoitajan raskasta työtä. Eihän toi tyttö edes osaa hommiaan. Kattelee vaan, että näkyiskö käytävillä komeita lääkäreitä. Eikä edes huomaa työntävänsä niin kovaa, että etupyörät on ilmassa."

Väriterapeutti: "Sanotaan, että sairaat saavat toivoa taivaan sinerryksestä pimeän yön jälkeen ja voivat siksi paremmin. Keltaisina syntyneitä lapsia taas hoidetaan sinisellä valolla ja sen teho tunnustettu tieteellisissä tutkimuksissakin. Punainen nostaa verenpainetta, nopeuttaa pulssia ja lisää agressiivisuutta. Syvyyspsykologiassa punainen liittyy ahdistuneisuuteen ja kärsimiseen. Punainen huone vaikuttaa myös ajantajuun eli se katoaa, mikä voi olla oikein hyväkin juttu, jos on joutunut laitoshoitoon."

Körtti: "Siveä nainen käyttäköön sinistä pukua. Punainen on synnin väri. Näkeehän sen jo tuosta tytönhupakostakin."

Maolainen: "Punainen kirja tarjoaa elämän henkäyksen Tiibetin ylängöllä henkeä haukkoville sotilaille!!!"

Uskonsisar: "Ja Jumala sanoi: yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin. Demari vastasi: Istukaa nyt vaan siinä, kohta päästään suihkuun. Onkos meidän vatsa toiminut tänään?”

Kannibaali: Sininen ei herätä ruokahalua. Myrkky on sinistä, ei mikään luonnollinen ruoka. Niinpä syön tuon verevänpunaisen rouvan ja misun vielä jälkkäriksi."

Vihainen ja vaarallinen vammainen: "Ylämummo on yksin sinisessä pilvessä. Hän taitaa potea melankoliaa ja granny-bluesia. Nuoli oikeaan ylänurkkaan voisi tarkoittaa, että hän on menossa taivaaseen. Toinen mummo on selvästikin joutunut hoitolaitokseen. Paikka on punainen kuin helvetti. Kuin kohtalon ivaa, nuoli osoittaa tälläkertaa vasempaan alanurkkaan."