2017 hankesuunnitelmani huipentuu lyhytelokuvaan hoivarobotista. Käsikirjoitus on valmis ja tällä viikolla pääsen toivottavasti jo tuunaamaan toista pääosan esittäjää, jonka pohjaksi valitsin Meccanoid XL 2.0:n. Kyseessä on itse koottava, 122 cm pitkä hyypiö, johon voi tallentaa puhetta ja liikettä usealla eri tavalla. Valintani perustui ohjausominaisuuksien lisäksi myös mecano leluista tuttuun rakenteeseen, joka mahdollistaa roolihenkilön tuunaamisen tekstiilin- ja kirjonnan keinoilla muovikuorisia robotteja helpommin.

Meccanoid2.jpg

YouTubessa on useampi video Meccanoid 2.0 XL:n kokoamisesta. Arviot siihen kuluvasta ajasta liikkuvat 7-14 tunnin välillä. Koska rakastan rakentelua - maltan tuskin odottaa. Toisaalta selkälihaksia kiristää jännitys siitä, etten töpeksisi pahasti yli 1000 työvaiheen kanssa. Harkitsen vielä, teenkö myös unboxingista oman pienen pätkän.

Lyhytelokuva käsittelee hoivateknologiaa käyttäjän näkökulmasta. Käsikirjoitukseen olen poiminut ideoita ja kyseenalaistuksia erityisesti psykodraamaohjaaja Marja Pelkosen kanssa käydystä keskustelusta aikoinaan Imatran Ilo ja Woima - vammaisten naisten viikonloppuleirillä sekä Demos Helsingin, Kaute Säätiön, Koneen Säätiön ja Teknologiateollisuuden järjestämistä robottiakatemioista 2016. Tarinan sivujuonteena on vammaisten ihmisten kuntouttamisen tavoitteet ja mielekkyys sekä kuntouttamiseen liittyvä vallankäyttö.

Lasten mielestä Meccanoid 2.0 XL:n on jäätävä kuvausten jälkeen meille asumaan. Tämä jää vielä nähtäväksi.

Meccanoid.jpg

Kuvat on lainattu netistä. Alakuvaan liittyvä video on presenter newtech:n YouTube kanavalta.