Torstaina aloitimme aamun tutustumalla Kristiinankaupungin nähtävyyksiin. Vettä satoi saavista kaataen kun kipitimme Cafe Alman aamiaiselta Lebellin talomuseoon. Yläkerrassa oli esillä mm. käsittämättömiä vuodevaatteita, joissa tyynyliinojen solmimisnauhatkin oli koristeltu reikäkirjonnalla. Helmifriikkinä tahtoisinkin nyt löytää puodin, josta saa yhtä pieniä lasihelmiä kuin mitä Lebellin talon naiset ovat käsitöihinsä käyttäneet. Niiden rinnalla tavalliset Gütermannit ovat kömpelöitä norsuja Tiimarin helmenkökkäreistä puhumattakaan.

Kauppiaan talosta suuntasimme Ulrika Eleonoran kirkkoon, joka oli todella kaunis, mutta myös pelottavan huonossa kunnossa erityisesti katon osalta. Sateisena päivänä homeen haju oli melkein pistävä. Toivottavasti kirkon kunnostukseen löytyy pikaisesti sekä tahtoa, että varoja.

750450.jpg

Matkalla ylöspäin kurvasimme seuraavaksi Carlsrohon. Lukemattomin puuleikkauksin kruusattu pitsihuvila oli sisältäkin pelottavan pullollaan kaikenlaista tavaraa. Tauluja, tekstiilejä, huonekaluja, simpukoita, laboratoriovälineitä, astioita, peilejä, matkamuistoja ja veistoksia kitchistä antiikkiin. Kuva on otettu huoneesta, jossa oli esillä mm. alusvaatteita, hansikkaita, esiliinoja, tyynyliinoja, yöpaitoja ja pitsikauluksia.

750461.jpg

Matkamme jatkui Kaskisiin, jossa varasimme seuraavaksi yöksi huoneen Rivendellin majatalosta. Paikan isäntä ja emäntä, David ja Frances Holman, ovat Kaskisiin ihastuneita brittejä, jotka päättivät Suomessa lomailtuaan muuttaa pikipieneen vanhoista puutaloista muodostuneeseen merenrantakaupunkiin. Yösijan tarjoamisen ohessa heitä työllistävät englanninkielen opetus, hieronta, aromaterapia ja hyvinvointipalvelut, sekä keskiaikaisten kurssien ja tapahtumien järjestäminen. Aamiaishuoneessa olikin seinillä Lord of the Rings tyylisiä viirejä ja tekstiileitä.

750506.jpg