Uutiset köyhyyden lisääntymisestä ja pienimpien tukien pienuudesta herättävät raivoa. Joku viisas on kirjoittanut, että taloudellisuus ei perustu vain säästäväisyyteen vaan siihen vaikuttavat myös moraali ja maailmankäsitys.

Koska keskustelu hyvätuloisten oikeudesta lapsilisään ei näytä johtavan mihinkään, toivoisin KELA:n verkkoasiointiin lahjoitusmahdollisuutta.  Ihan vain tavisäitinä haluaisin käydä välillä klikkaamassa vaikkapa joka toisen lapsilisän julkisesti verkossa saldon näyttävään kassaan, josta KELA arpoisi lapsilisät tuplana kaikkein pienituloisimmille perheille. Ja tietysti niin, ettei onnenkantamoista vähennettäisi muista tuista. Olisi mielenkiintoista seurata, paljonko lahjoituksia alkaisi kertyä kun voisimme luottaa siihen, että raha menee suoraan heikoimmassa asemassa oleville. Haluaisin uskoa, että satunnaisiin lahjoituksiin lähtisi mukaan varsin pienituloisiakin ihmisiä.

Ja mikä ettei samaa voisi soveltaa vaikkapa eläkkeissä? Halukkaat voisivat päättää pärjätä joskus kaksi kuukautta yhden kuun tuloilla tai säästöillään siitä ilosta, että lahjoitus jaettaisiin jollekulle pienimmällä kansaneläkkeellä kituuttavalle.

Sananlaskua mukaillen uskon, että olisi välillä ihan hauskaa ja jopa vähemmän stressaavaa miettiä puolison ja lasten kanssa, että mitä ilman voimme tässä kuussa olla kuin pähkäillä, mitä kaikkea pienille pitäisi taas hankkia.

r_rodriguez_hunger_500x279-normal.jpg