Tuuli.jpg

Maaliskuussa hallitus suunnitteli henkilökohtaisen avun poistamista yli 75-vuotiailta vaikeavammaisilta. Väitettiin, että ratkaisu tekisi ikäihmisistä tasa-arvoisia keskenään ja että 75 ikävuoden jälkeen on mahdotonta sanoa, mitkä toimintakyvyn rajoitteet johtuvat vammasta ja mitkä ikääntymisestä.

Näin punaista. Henkilökohtainen apu tuli subjektiiviseksi oikeudeksi 2009 ja sen turvin pieni vammaisten vanhusten joukko on vasta viime vuosina vapautunut hoivapalveluiden vallan alta tekemään asioita, jotka aiemmin olivat mahdottomia. Valintoja, joita vammattoman nuoruuden ja aikuisuuden eläneet pitävät itsestäänselvyyksinä. Myös vammaisten ihmisten toimintakyvyn muutoksista elämän varrella on tutkimustietoa, joka auttaa erottamaan vamman oireet ikääntymisestä.

Otin yhteyttä supermummo Tuuli Helteeseen ja sanoin, että meidän on tehtävä jotain. On saatava vammaisten vanhusten ääni kuuluviin. Konkari aktivistina Tuuli oli jo askeleen edellä ja viimeisteli juuri avointa kirjettään ministeri Juha Rehulalle. Kun tapasimme, Tuuli oli kirjoittanut myös leikkauksia vastustavan räpin, jonka sain nauhoittaa.

Videomme on saanut hyvin katsojia ja palautetta - eduskunnasta saakka. Uskon, että Tuuli Helteen lämmin viisaus on omalta osaltaan vaikuttanut kohtuuttoman ja kestämättömästi perustellun ehdotuksen peruuntumiseen yhdessä selvitysmies Kalle Könkkölän raportin kanssa. Kiitos Tuuli Helle, Titta Aaltonen, Outi Ivaska ja Vissy Muha, että olitte mukana tekemässä "Muuten menee katu-uskottavuus" -videota. Nyt olisi aika nostaa Tuulin malja!

Tuuli3.jpg

P.S. Tuuli on kirjoittanut enemmänkin räp sanoituksia ja etsii parhaillaan tiimiä, joka toteuttaisi hänen kanssaan kokonaisen  yhteiskunnallisen räp-levyn! Jos innostuit - ota yhteyttä!