Imatran kävelykadulla järjestetään huomenna 12.5.2015 esteettömyystempaus klo 15-17. Tarkoitus on esitellä Imatraa liikkumis- ja toimimisesteisten, iäkkäiden sekä lastenrattaiden kanssa kulkevien silmin.

Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomi-opiskelijat Päivi Hämäläinen ja Milka Luostarinen sekä joukko Imatran Invalidit ry:n jäseniä ovat havainneet, että Imatralla on paikon erittäin hankala liikkua apuvälineiden kanssa. Myös Imatran kaupungin vammaisneuvosto on todennut, että korjattavaa on.

Minulla oli ilo vierailla Imatralla 7.5.2015 kuvaamassa Marja Pelkosen, Päivin, Milkan ja Jensenin liikkumista keskusta-alueella. Minna Mäkinen kirjoitti kuvauskeikasta jutun eiliseen Uutisvuokseen. Artikkelissa mainittu video Imatran infrasta rämpylöiden silmin on juuri ladattu YouTubeen.

imatra.jpg

Mikäli imatralaisten ahdinko koskettaa sinua, voit käydä allekirjoittamassa nettiadressin esteettömämmän Imatran puolesta. Adressilla pyritään saamaan Imatralle esteettömyystyöryhmä, jonka tarkoituksena on osallistua kaikkien uudisrakennusten sekä peruskorjausten suunnitteluun.

Koska nyt vietetään valtakunnallista Helppo Liikkua! -teemaviikkoa, kauempana asuvatkin löytävät esteettömyystapahtumia eri puolelta Suomea. Tulkaa mukaan!

Minulle Imatra on kaikesta huolimatta nostalginen ja rakas paikka. Yli 30 vuotta sitten saavuin monta kertaa videolla näkyvälle asemalle viettäessäni serkkujen kanssa kesiä Niska-Pietilän varuskunta-alueella ja sen upeilla uimarannoilla. Viime torstaina kaikki oli kuin ennen. Joskus muistot eivät vain herkistä. Ne voivat myös potkaista toimimaan.

10415730_1088248151191916_28745379843555