Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen vesivahinkokauppa ja invamunkkeja
taiteiden yössä 21.8.2014 klo 10 - 22 Galleria Kioski Caféssa,
Siltasaarenkatu 4, Helsinki. (Rakennusliiton talo Pitkänsillan ja Hakaniementorin välissä).

Invamunkit2vb-normal.jpg

Tiistai-iltana leivoin lapsityövoimalla invamunkkeja Kynnys ry:n ylläpitämään kahvilaan, jonka tuotto käytetään vammaisten naisten tukemiseen Etiopiassa. Keskiviikko aamuna 6:30 kurvasin työhuoneelle hakemaan leipomusten suojaksi lasikupua.

Oven alta vastaan lirisi likavesi. Rankkasateiden seurauksena joku peltikaton putkenpätkistä oli mennyt tukkoon ja päästänyt vedet liitoksista läpi. Pehmenneet pahvilaatikot lilluivat paljettien ja kuolleiden kärpästen koristamissa lätäköissä.

Uuden työhuoneen piti olla siisti ja turvallinen hyvän flown tila. Ystävät, jotka tietävät edellisen paikan tarinan varmaan ymmärtävät, että olo on nyt lähes kirottu. Kuin vammaiskulttuuria olisi vedetty vettyneellä rätillä lättyyn. Ei tullut ruumiita, mutta sielussa tuulee.

Vammaisuus opettaa onneksi ratkomaan asioita. Kätköjä kaiveltuani päätin myydä Taiteiden yössä kastuneita ja keskeneräisiä palasia isommista installaatioista. Hyvin hyvin hyvin edullisesti. Jos siis joskus olet himoinnut töitäni, tervetuloa rääppiäisiin. 10% tuotosta menee Etiopiaan, loput vakuutuksen omavastuuosuutta kuittaamaan.

Tarjolla on huomenna myös niitä invamunkkeja - suoraan kaupasta. Pia Puulle kiitos päivän mietelauseesta: "Vastoinkäymiset. Ne mitään vahvista, ne ottaa helvetisti päähän."

vesi-normal.jpg