...nimittäin edellisessä postauksessa haaveiltuja lisukkeita, joita ennen kutsuttiin epämuodostumiksi.

Kuvan pieni kiinalaispoika syntyi kolmikätisenä. Koska kumpikaan hänen vasemmista käsistään ei toiminut aivan normaalisti, lääkärit päättivät poistaa "ylimääräisen" raajan.

Hassua. Minusta olisi paljon kätevämpää omistaa yksi toimiva ja kaksi hieman kömpelömpää kättä kuin yksi tavallinen ja yksi rämpylä. Kun tiedetään, että ihmiset kehittävät uskomattoman luovia tapoja suoriutua arjesta vaikeastikin toimintarajoitteisilla raajoilla, niin miksei lapsen annettu ensin kasvaa ja opetella käyttämään kaikkia käsiään? Siksikö vain, että kolmikätisyys on muka friikkiä?

Phreeque.com -sivuston mukaan ylimääräisillä raajoilla (parasitic twins) on ennen päädytty sirkuksiin, mutta tehokkuutta arvostavassa yhteiskunnassa vamman voisi nykyään arvottaa myös toisin. (OI -kollegoille tiedoksi, että sivuston friikkigalleriassa on myös paljon meikäläisiä ihan vain koon vuoksi kohdassa Bone: Too much or not enough :-)

2202975.jpg
2202977.jpg
China Dailyn juttu lapsesta.

Miian kommenteissa mainitsema kolmas silmä - eye of wisdom - sen sijaan tuntuu hieman turhalta ainakin otsassa. Takaraivossa sellaisesta olisi jo enemmän iloa. Ja hyvin hermotettuna kiitos, jotta sillä pystyy tuijottamisen sijaan ilmaisemaan myös tunteita - hymyilemään ja flirttailemaan. Siitäkin huolimatta, että takaraivossa vetistelevä, selkään puroja valuttava silmä ei kuulosta kovin kivalta.

2203034.jpg