Uusimmassa Tukiviestissä oli Tea Hoffrénin kirja-arvostelu Vääryyskirjasta. Kirja on mojovaksi yllätykseksi KELA:n toimittama!

Tutkijat Tuula Helne ja Markku Laatu ovat kysyneet suomalaisilta sosiaalipolitiikan tutkijoilta, mikä on väärin suomalaisessa yhteiskunnassa.

Hoffrén kirjoittaa: "Niille, jotka ovat tuudittautuneet uskoon Suomesta kaikki väestöryhmät huomioivana hyvinvointivaltiona, kirja on varmasti herättelevä lukukokemus... Rahaa ei löydy, ellei kyse sitten ole talouden vahvistamisesta, kilpailukyvyn paranemisesta tai työntekoon kannustamisesta. Mihin on kadonnut arvokeskustelu, jossa oikeudenmukaisen ja kaikki väestönosat huomioivan hyvinvointivaltion rakentaminen on itsessään tavoiteltavaa  ja hyvää? ...Tällähetkellä puhutaan kuitenkin köyhyyspaketista ja köyhimpien auttamisesta. Olemmeko siis palaamassa köyhäinhoidon ja tiukan tarveharkinnan aikakauteen?... Se (kirja) luo hyvän pohjan myös keskustelulle köyhyyspaketista ja vammaisetuuksista ennen eduskuntavaaleja."

Eli Vääryyskirja omaan ja kavereitten pukinkonttiin! Toinen arvio teoksesta löytyy Talouselämän verkkosivuilta. Muistutan tässä myös Pirkko J:n kritiikistä koko sanaa "vammaisetuudet" kohtaan.

Sitten iloisempiin asioihin.

Vammaisen vartalon kuvat täyttää huomenna perjantaina 1v.
Synttäribileet pidetään netissä ja luvassa on ainakin
leivostarjoilua ja kuluneen vuoden analysointia.

Olen täällä lähes reaaliaikaisesti kommentoimassa
ja keskustelemassa klo 10-16.
Sydämellisesti tervetuloa!