Iik, eihän tässä ehdi edes raportoida tekemisiään. Viime perjantai kului Kynnyksellä, jossa Heini Saraste haastatteli minua "Making of Creative Mornings Helsinki" -juttua varten ja Ismo Helén otti hauskoja kuvia treeneistä. Molemmille kiitos myös esiintymiseen liittyvästä sparrauksesta. (Lippuja on muuten juuri nyt jäljellä enää 21 kpl. Varaa omasi täällä.)

JJ2.jpg

sophiw.jpg
Kuvat: Ismo Helén. Taustalla Sophie De Oliveira Baratan luvalla dia The Alternative Limb Projectista.

Lauantaina poikkesimme Hyvinkään Taidemuseossa koko perheen voimin katsomassa On/Off -näyttelyn liikkuvia veistoksia. Lapset ihastuivat erityisesti Pavel Ekriaksen kumimöhkälettä piiskaavaan Moving Partsiin sekä Petri Eskelisen kuihtuvaan ja piristyvään huonekasviin, jota he pääsivät myös itse kastelemaan. Enpä ole ennen lotrannut kaksivuotiaan kanssa vedellä museossa, joten siitä jo rohkeuspisteet näyttelyn järjestäjille. Ja kiitos vahingon kuivaajille.

Lattioita pitkin kiitävän ja jalkoja päin poukkoilevan hatun kohdalla meno äityi villiksi. Muistin hetken, jolloin säikähdin kuollakseni lasten pottaa, joka minulle saman tempun eteisessä. Lähti liikkeelle ja vikisi. Joku oli laskenut sen Zhu Zhu Pets hamsterin päälle.

Tosin tämä FB:ssä kiertänyt video robotti-imurilla ratsastavasta kissasta hakkaa kyllä hatun ja potankin!

Olen käyttänyt usein pyörivää liikettä valojen, paljettien ja heijastusten tuomiseksi esiin. Nyt heräsi monta ajatusta vammaiskysymysten nostamisesta esiin liikkeen muodossa. Sannin videota editoidessa olen katsellut myös lumisateen liikettä tuulessa. Ja nähnyt unta taivaalta satavasta maidosta, housuhenkareista ja ripsiliimasta.

pienieske.jpg
Petri Eskelinen ja mekaaninen huonekasvi.