Prinssin talo on rakennettu 1911 eli se on luonnostaan kaikkea muuta kuin esteetön. Otimmekin kesäprojektiksi helppokulkuisemman sisäänkäynnin ja samalla terassin rakentamisen. Takaoven kautta kiertämällä voi nyt välttää jugend-talolle tyypilliset etukuistin läpi nousevat portaat. Epäkäytännöllisyydestä huolimatta pääsisäänkäynti on ihana ja haluamme säilyttää sen alkuperäisessä kunnossa.

724125.jpg

Viikko sitten, poutaisena sunnuntaiaamuna, Prinssi latoi köyhien stokkalta (Helsingin Metalli ja Rauta) ostamamme tyylikkäästi kuvioidut terassilankut ensimmäistä kertaa koolausten päälle.

724136.jpg

Jotta saatoimme juoda ensimmäiset aamukahvit omalla terassilla. Nasu-Orvokki nuuhki ihmeissään uutta loikoilupaikkaansa. Itseasiassa vasta tänään söimme sateen vuoksi ensimmäistä kertaa sisällä kokonaiseen viikkoon!

724147.jpg

Lattian kiinnittämisen jälkeen alkoi vimmattu kaidepuiden muotoilu. Lainasin Prinssiltä puukon ja talttasarjan ja ryhdyin hommiin - 1ov kuvanveistokokemuksen turvin.

724162.jpg

Kahdeksan tolppaa (neljä nurkkaa jokaisessa) tehtyään tunsi kyllä polvissa kyykkineensä koko helteisen päivän. Kiinasta ostettu hattu koitui pelastukseksi ja oivaksi paarmasuojaksi.

724183.jpg

Kaidepuiden kiinnittäminen olikin jo kevyttä ja kivaa.

724186.jpg

Maalausta vaille valmis terassi ja invasisäänkäynti.

724188.jpg

Aurinkovarjo oli pakollinen hankinta. Terassille paistaa koko iltapäivän.

724190.jpg

Maanantain urakkana olikin vanhojen ulkokalusteiden perusteellinen kunnostus hiomalla ja öljyämällä. Terassin alle pitäisi myös nakutella vinoristikot tukipalkkien peitoksi. Tästä lähtien meille pääsee kylään myös pyörätuolilla. Kunhan malttaa olla juomatta mitään, sillä vessaan pääsy on vielä ratkaisematta. :-) Sinne kun ei toistaiseksi sovi minkäänmoinen tuoli taikka rollaattori...