Juhannus meni mukavasti Prinssin perheen mökillä uiden, saunoen ja herkutellen.

Tultuani kotiin kuulin uudesta ruotsalaisesta TV-sarjasta, jossa käsitellään vammaisuutta. Ja kuulema vielä räväkästi. Ensimmäinen jakso meni minulta ohi, se esitettiin TV2:ssa eilen klo 14.30. Seuraava jakso on luvassa jalkapallon vuoksi vasta 9.7. klo 14.50. Olisi kiva kuulla kommentteja teiltä, jotka näitte ohjelman.

YLE mainostaa uutuutta seuraavasti: "Onko liikuntarajoitteisilla yhtäläiset oikeudet elää kuin muillakin? Saavatko vammautuneet tehdä työtä, harrastaa seksiä, osallistua? Jos sikiöllä todetaan vaikea sairaus, onko sen abortointi väärin? Kahdeksanosainen ruotsalaissarja haluaa herättää keskustelua niistä ongelmista ja asenteista, jotka vaikeuttavat liikuntarajoitteisten ihmisten elämää.

Juontajat Jonas Franksson, 26, ja Olle Palmlöf, 31, tarttuvat aiheeseen rivakasti ja hurtilla huumorilla. Jonas tietää, mistä puhuu, sillä hän itse istuu pyörätuolissa.

Joka jaksossa on mukana liikuntarajoitteisten testiryhmä, joka lähtee kokeilemaan liikuntarajoitteisten mahdollisuuksia selvitä nyky-yhteiskunnassa. Tulokset laittavat päättäjät lujille."

Ensimmäisessä jaksossa kerrottiin Kjell Johanssonista, joka ei ole päässyt kahteen vuoteen ulos asunnostaan, koska kunta ei täytä lainmukaisia velvoitteitaan. Sarjan juontajat koittivat tavoittaa virkamiehiä haastatteluun, mutta turhaan. Onneksi ohjelman nettisivujen mukaan Johanssonin asioita on sittemmin korjattu. Sarjan toinen osa käsittelee sikiöseulontoja ja kolmas vammaisten mahdollisuuksia toteuttaa seksuaalisuuttaan.

Koskakohan Suomeen saadaan oma vammaismakasiini? Tarjoudun heti mukaan toimituskuntaan, jos joku kanava uskoo aiheen imuun! Ehdotan ensimmäiseksi osaksi hupiohjelmaa ehdotuksista, joita Helsingin kaupungin kustantamat konsultit ovat tehneet vammaispalveluiden kulujen karsimiseksi. Esimerkiksi kauppapalvelusta, jolle tuli yllätyksenä, etteivät yli 70-vuotiaat tehneetkään tilauksia internetillä ja joka myy ateriapalvelua käyttäville vanhuksille välipaloja vain tukkupakkauksissa! Kuljetuspalvelusta, joka ei pysty järjestämään naapureille kimppakyytejä edes toivomuksesta ja joka joutuu nyt aloittamaan useita ihmisiä työllistävän saattajapalvelun kiellettyään tuttujen kuljettajien käytön saattajina...

Jos vielä KELA:n uudistukset otetaan mukaan, niin varsinaisia neronleimauksia löytyy vähintään yhtä paljon. Esimerkiksi toimintakykyä ylläpitävää kuntoutusta ei enää nykyään saa, jos kunto ei sillä kohene!