Yritin hetki sitten tilata itselleni opiskelumatkoja huomiseksi. Kun ihmettelin aikaista lähtöaikaa parinkymmenen minuutin matkalle niin kävi ilmi, että järjestelmä varaa yhdistelyaikaa myös opiskelumatkoihin.

Yritin selittää HMPK:n tädille, että olemme kaikki saaneet 24.1.2006 kuljetuspalvelukokeilun projektipäällikön Jarmo Räihän allekirjoittaman kirjeen, jossa lukee selvällä suomen kielellä: "Pahoittelemme ongelmia, joita palvelun alkuvaiheessa on ollut. Työ- ja opiskelumatkojen myöhästymisiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi on korjaavana toimenpiteenä päätetty, että työ- ja opiskelumatkoja ei toistaiseksi yhdistellä."

Nyt on siis 3. huhtikuuta, eikä HMPK:ssa oltu kuultukaan moisesta lupauksesta. Järjestelmä kuulema yhdistelee työ- ja opiskelumatkat ellei asiakas ole erikseen saanut profiiliinsa päätöstä kaikkien matkojen yhdistelemättömyydestä. Yhdessäkään asiakkaille jaetussa ohjeessa ei kuitenkaan kerrota, että opiskelu- ja työmatkojen yhdistelemättömyyttä pitäisi siis erikseen anoa sosiaalityöntekijältä, vaan annetaan ymmärtää, että tämä pieni helpotus koskee sentään automaattisesti kaikkia aktiivielämässä mukana olevia!!! 

Miten tiedotus voi olla näin ristiriitaista? Miksi meille väitetään koko ajan palvelun ehtojen olevan paremmat kuin mitä ne TDC Songin järjestelmän mukaan ovat? Ja miten ihmeessä yksikään parannuslupaus ei todellisuudessa kirjaudu uuteen järjestelmään? En enää jaksa ymmärtää.
 
Alkaa tehdä mieli takaisin maahan, jossa kevät tulee aikaisin, liukasta on vain muutaman kuukauden, ovet aukeavat sähköllä, miehet avaavat spontaanisti ovia ja busseihin näyttää olevan maksimissaan 10 cm porras. Vaikka siellä sitten joutuisikin joskus potkimaan tieltään muutamia puutarhatonttuja.