Kauppalehden uutisen mukaan koiran pito Britanniassa maksaa luksusautoa enemmän. Koiran kustannukset:

Chihuahua 112 400 euroa
Bokseri 62 100 euroa
Kultainennoutaja 60 800 euroa
Bulldog 43 100 euroa
Beagle 42 000 euroa
Labradorinnoutaja 38 400 euroa
Spanieli 34 100 euroa
Jackrussel 33 400 euroa

En uskonut ennen kuin piipahdin The Ritzy Rover Pet Boutiquessa.

1563587.jpg
Minullakin on koira, en suinkaan ole niitä vastaan, mutta tuntuu oudolta tajuta, että lemmikkituotteiden suunnitteluun, stailaukseen, pakkauksiin ja markkinointiin käytetään paljon enemmän rahaa kuin esimerkiksi apuvälineisiin.

Miksei ole vastaavia kauppoja, joiden tuotteilla voisi yhtä yltäkylläisesti hemmotella ikääntyviä vanhempiaan tai isovanhempiaan?

1563597.jpg

Jos koiralle hankitaan tällainen koppi, niin miksei Kannustalolta voisi tilata kerrostalojen pihalle huviloita tai pieniä-punaisia-tupia, joissa vanhukset voisivat säilyttää rollaattoreitaan? Useimmat, kun eivät halua tuoda niitä pieniin asuntoihin vaan käyttää ainoastaan ulkona.
1563598.jpg

Jos Dogi saa oman Amexin, niin eikö lasten tulisi antaa 65-vuotta täyttäville omaisilleen rinnakkaiskortti, jotta äiti, ukki ja isotäti uusine miesystävineen voivat viettää lupsakoita eläkepäiviä?

1563604.jpg

Ja kun sokerittomat ja suolattomat koirannamit pakataan näin nätisti ja ruokahaluaherättävästi, niin miksei diabeetikoille löydy kaupasta yhtä delimäisen herkullista tuotesarjaa? Tai miksei lisäravinteiden tarvitsijoille ja ateriapalvelun asiakkaille pakata vastaavannäköisiä välipaloja, joihin on ujutettu D-vitamiinia, Omega-3:sta ja kalsiumia?

1563612.jpg

Ja kun Fifin hoitosettiä kelpaa pitää kampauspöydällä koristeena, niin miksei säärihaavanhoitovoidetta, kortisonia, jalkasienitököttiä tai hammasproteesien huuhteluainetta pakata tähän malliin? Kuvitelkaapa, miltä tuntuisi olla pitkäaikaisvuodepotilaana, jos kosmetologin näköiset kotisairaanhoitajat suihkisivat katetreja vaihtaessaan desinfiointiaineen kuvassa näkyvistä tupsullisista hajuvesipulloista?

--

Lisäys klo 19:00

Huomasin päivän Hesarista jutun Iowalaisista lehmistä, joilla on vesisängyt ja taulutelevisiot. "Christien 26 mansikkia makailee, märehtii ja nukkuu vesisängyissä jopa 18 tuntia päivässä. Samalla ne seuraavat televisiosta erilaisia keskusteluohjelmia. Niiden suosikkeja ovat erityisesti Dr. Phil ja The Oprah Winfrey Show. Vesisängyt ovat paksusta kumista tehtyjä patjoja, joiden sisään Christie panee letkulla joko kuumaa tai kylmää vettä. Talvella vesisängyt ovat lämpimiä, kesällä viileitä..."

Ja sitten, yllätys yllätys: "Kaiken tarkoituksena on lehmien onnellisuus ja hyvinvointi: mitä paremmin lehmä voi, sitä enemmän se tuottaa maitoa."

Joten nyt seuraa jymy-yllätys kuntien sosiaalitoimistoille: "Mitä paremmin järjestetyt vammaispalvelut, sitä paremmin vammainen voi ja sitä enemmän hän tekee duunia."