Tekstiili- ja käsitetaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen videoita ja veistoksia.

Harri-Sofia 22.8. – 12.9.2014

Galleria Kioski Cafe
Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki
Avoinna ma-pe 10-16

”On harhaluulo, että kaikki ihmiset toivovat terveitä lapsia. Vammattomat ihmiset ovat usein huolissaan sikiön terveydentilasta. Vammaisen äidin näkökulmasta omien piirteiden toistuminen jälkikasvussa ei ole tragedia - se voi jopa tuntua tutulta ja turvalliselta. Lisääntymisen biologinen tarkoitus on siirtää ja kopioida kahden ihmisen perimä seuraavalle sukupolvelle ja tuottaa jälkeläisiä, jotka muistuttavat esi-isiään.” (Teoksesta Welcome Anomaly!)

welcome_anomaly-normal.jpg
Lontoossa 2013-2014 kiertänyt Welcome Anomaly nyt Helsingissä.

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen videot ja veistokset käsittelevät vammaisiin ihmisiin kohdistuvaa vallankäyttöä ja ihmisoikeusloukkauksia. Hänen intohimonaan on antaa vammaisten ihmisten kokemuksille tilaisuus tulla kuulluksi tavalla, johon virallinen vaikuttamistyö ei taivu. Vain 17m2 Galleria Kioski Cafessa on esillä yksityiskohtia suuremmista installaatioista.

Jenni-Juulia on yli 10 vuoden ajan ollut luomassa Suomeen kantaaottavan vammaistaiteen kenttää osallistumalla lähes kaikkiin kotimaisiin vammaiskulttuuritapahtumiin ja näyttelyihin joko taiteilijana, puhujana, työryhmissä tai Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry:n tai Kynnys ry:n edustajana. 2005 Jenni-Juulia kehitti vammaistaiteen kritiikkiin käsitteen kiltteysrasismi. 2009 hänet palkittiin ensimmäisellä Vimma-palkinnolla vammaistaiteen edistämisestä.

Jenni-Juulian suurin inspiraation lähde on järjestöjen ajama vammaispolitiikka. Hän istuu useiden vammaisyhdistysten hallituksessa ja kirjoittaa blogia ”Vammaisen vartalon kuvat”.

Portfolio: http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/jenni_juulia.wallinheimo_heimonen

Uusin videotyö: http://www.focusonability.com.au/FOA/films/Sacrificing_Dignity_553.html

Lisätietoja:
Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen
p. 050-345 6934
[email protected]