Ensin oli haave. Monissa installaatioissa olen pyörittänyt teoksen osia. Alkuun levysoittimilla, joihin on etsitty hihnoja mm. öisessä lumimyrskyssä ympäri Tarttoa. Myöhemmin onneksi laadukkaammilla näyteikkunoihin tarkoitetuilla pyörittimillä. Tykkään kuvata installaatioita pyörittimien avulla sisältäpäin. (Esimerkki Klaukkalan kirjastosta löytyy täältä: https://youtu.be/CxWiGxwCHPY). Itse en kuitenkaan ole päässyt teosteni kyytiin. Kohta se on mahdollista.

Suomessa toimii yksi karusellitehdas. Alred Posetiivari valmistaa Kokkolassa Mary Poppins -tyylisiä uusvanhoja karuselleja. Sellaiseen pääsisi käsiksi hyvän auton hinnalla (+kuljetus eri paikkoihin, roudarit ja varastointi). Onneksi Riihimäeltä löytyi korvikkeeksi vanhan puistokarusellin (roundabout) vahva ja kevyesti pyörivä laakeri. Kiitos Eino vinkistä ja Heli kaupoista. Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa taas oli hienoja rungon osia. Kaatopaikkakuntoisia pyörätuoleja puuttuu vielä kaksi, mutta haku käy kiihkeänä.

Loppukesästä 2015 yhden hengen rämpytivolini on valmis matkaan. Siitä ei minun taidoillani valitettavasti tule vielä pyörätuoleja lennättävää ketjukarusellia, mutta huvitteluväline kuitenkin. Videolla näkyvä työ/testiryhmä on ollut innokkaasti apuna.

karuselli2.jpg