Ei tämä Danhammer nyt täysin idiootti ole.
MB-tarvitsee-2-invaruutua1_7553-468x312-


Olet varmaan joskus vieraillut sairaalassa tai vanhainkodissa ja kiinnittänyt huomiota kulmiin, seiniin ja oviin? Mikä ihme invapaikoissa vetää puoleensa uusia ja kalliita autoja? Vähänkin välkympi väki pysäköi mahdollisimman kauas rämpylöistä ja karttaa invapaikan viereistäkin paikkaa, ellei diggaa luonnollista kulumaa.

Päästäkseen autoon tai sieltä pois, meikäläisen on yleensä avattava ovi sepposen selälleen. Kops ja anteeksi. Jotta saan ostokseni kanniskelematta kyytiin, myös ostoskärry on ängettävä aivan etupenkin viereen, koska takakontti on täynnä rattaita. Ooops ja kraaps. Ostoskärryjen pyörät ovat toisinaan niin jäykät, että niitä on yksinkertaisesti mahdotonta estää venkoilemasta kapeassa raossa huonoilla käsivoimilla. Kriiiits.

Ilman avustajaa liikkuessani käännän Tintin rattaat 90 asteen kulmassa kiinni takapenkkiin, jotta saan hilattua hänet kyytiin. Tumps. Toimenpiteen aikana kyynersauvani päättää yleensä kaatua, pitkin oman autoni kylkeä tai... Auts, sori sori! Jos kolmevuotias päättää sillä välin tehdä sormenjälkikukkia liian lähelle änkeneen Jaguarin kylkipölyyn, niin kuvitteletteko, että ehdin estää?

Ei me tahallamme kolhita ketään. On ollut itsekin pakko hyväksyä omat ja kanssakulkijoiden piirtämät luolamaalaukset kyljissä kun käyttää invapaikkoja. Parantamista olisikin paikkojen merkinnöissä.

Meilläpäin kun on kaksi tällaista sinistä oikein mitoitettua (3,5m leveää) ruutua vierekkäin, niin yleensä paikoille ahtautuu kolme toisiaan kyräilevää ja kävellen liikkuvaa lätkänhaltijaa.

invaparkki1-normal.jpg

Kun me suomalaiset kerran ollaan superhyviä sääntöjen noudattajia, niin tällainen merkintätapa saattaisi jopa toimia.

DisabledCarPark1Small-normal.jpg