Sanni Purhosen runonäyttely Vasikka vitriinissä avattiin eilen Galleria Kioski Caféssa, Siltasaarenkatu 4, Helsinki.

Sanni Purhonen (s. 1983) on runoilija, toimittaja, kustannustoimittaja ja kriitikko. Hän opettaa kirjallisuutta sekä luovaa kirjoittamista ja työskentelee vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry:n tiedottajana.

Purhonen on julkaissut tähän mennessä kaksi runoteosta Naara (2010) ja Ihmiskoirat (2014) ja käännöksiä. Hänen tekstejään on julkaistu myös antologioissa. Ajoittain hänet voi löytää hämäräperäisistä kulttuuritapahtumista pitämästä runokioskia.

Esillä olevat runot ovat joko Purhosen teoksista tai näyttelyä varten kirjoitettuja. Lisäksi nauhalle on luettu runo: "Haittaako jos kysyn?".

Näyttelyn ulkoasu sekä tuleva videoteos ovat osa tekstiili- ja käsitetaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen Preludi Inkluusiolle 2015 -hanketta, jossa hän Taiteen edistämiskeskuksen tuella nostaa esiin vammaisuuden parhaita ja innovatiivisimpia puolia yhdessä kiinnostavien ja lahjakkaiden vammaiskulttuurin ja järjestöalan toimijoiden kanssa.

Videoteosta runosta "Haittaako jos kysyn?" aletaan kuvata Galleria Kioski Caféssa huomenna perjantaina 16.1. aamulla klo 7:30 eteenpäin. Olet enemmän kuin lämpimästi tervetullut kahvilan ikkunan taakse tuijottamaan mitä sisällä tapahtuu. Jos kävelet työmatkalla ohi, käy litistämässä nenäsi lasiin ja olet mukana!

Sannia.jpg