Nyt kun olen keksinyt kaksi ruokakauppaleikkiä (hitsi, että ABC;n inhoaminen on inspiroivaa), "tätä minä en ole ikinä maistanut" ja "tänään syödään vain yhtä väriä", niin tuli mieleen, että blogin aiheessa pysyäkseni voisi yrittää listata "tosi-vammasia-ruokia". Ruokia, joiden tuotannossa kasvi tai eläin on pahoinpidelty vammaiseksi tai joiden syöminen on... ihan suoraan sanottuna vammaista. (Tässä blogissa termi sallittaneen).

1. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen hanhenmaksa. Sitä valmistetaan pakkosyöttämällä hanhille ja ankoille kurkkuun työnnettävän metalliputken kautta maissipuuroa, minkä seurauksena linnuille kehittyy rasvamaksa. Laajetessaan maksa painaa linnun rintakehää ja keuhkoja aiheuttaen tukalaa oloa ja hengitysvaikeuksia. Linnuilla esiintyy myös syöttösuppilon aiheuttamia kipeitä haavaumia ruokatorvessa, vaurioita jaloissa ja rintalastassa sekä luunmurtumia, jotka ovat yhteydessä kalsiumin puutteeseen. (Kts. Animalia).

2. Häkkikanojen munat. Lintuja pidetään niin ahtaasti, etteivät ne pysty oikomaan edes siipiään. Verkkolattia voi aiheuttaa jalkoihin haavoja ja liikkumattomuus haurastuttaa siipiluita, mistä seuraa helposti murtumia. Stressi tekee eläimet nopeasti hulluiksi, minkä vuoksi ne nokkivat toisiaan tai hoippuvat päättömästi edestakaisin.

3. Sikiömunien syöminen taas on syöjän puolelta jotenkin sairasta. Tarkoitan kiinalaisia munia, joilla herkuteltaessa linnunpoikasen pää, siivet, nokka ja luut rouskuvat hampaissa.

804813.jpg

3. Broilerit (täytyy kyllä myöntää, että syön) ovat säälittäviä "laitoslapsia", joille kehittyy myös usein tehotuotannon vuoksi jalka- ja sydänongelmia, sekä "mielisairauksia".

4. Miniporkkanaressu on geenimuunneltu lyhytkasvuiseksi!

5. Kannibalismin huippu, sairain ikinä kuulemani ruokalaji, on kantonilainen "kolmen vinkaisun hiiri". Vastasyntyneet hiiren poikaset napataan puikoilla (ensimmäinen vinkaisu), dipataan maustekastikkeeseen (toinen vinkaisu) ja pureskellaan (kolmas vinkaisu).

6. Paastovasikat, joille annetaan pelkkää maitoa. Raudanpuutteen vuoksi aneeminen liha on vitivalkoista, mutta haluttua.