Jos ei ole ketään kenen kanssa nukkua, niin Hug Me -pillow auttaa. (Haloo!?!)

1581060.jpg

Alla oleva interaktiivinen halityyny puolestaan vaatii vähintään kaksi samanlaista tuotetta, jotka voi viedä vaikka eri puolille maapalloa. Kun ihminen halaa toista tyynyä kerrottuaan halikohteen nimen, toinen tyyny aktivoituu ja sen kautta voi lähettää vastahalin. Suositellaan erityisesti isovanhempien ja lasten yhteydenpitoon.

Hmm... Ei siitä ole kauaakaan kun kirjasin ylös tutkija Helkky Koskelan kommentin vanhuksille tarkoitetuista tamagotchi-hylkeistä: "Siitä tuli mieleen, vähän niinkuin ihminen olisi leipää pyytänyt ja kivi olisi annettu käteen..."

1581075.jpg

Entä mitä pitäisitte kaulakorusta, joka kertoo biometriset signaalit mitattuaan todelliset tunteenne esim. värikoodeilla? Tosi kivaa, vaikkapa työelämässä ja kokouksissa. Erottuisivatkohan psykopaatit muuttumalla aina ihan erivärisiksi kuin muut vai pysymällä täysin värittöminä?.

1581137.jpg

Ja lopuksi suosikkini: Tunteensiirtokasvit. Sellaisen hankkiva ihminen voi valita, mitä ongelmallista elämänaluetta kasvi seuraa. Esim. jonkun ihmisen kanssa vietettyä aikaa tai terveyteen ja pahoihin tapoihin liittyviä asioita. Systeemi kerää valittuun ongelmaan liittyvää dataa ja muokkaa sen muotoon, jota viherkasvi pystyy esittämään. Tavoitteena on kannustaa ihmistä tuntemaan syyllisyyttä ja etsimään ratkaisuja tilanteisiin, jotka saavat kasvin repsottamaan jatkuvasti puolikuolleena.

Sovelluksen esittelyssä lukee kirjoittajan itsensäkin mielestäkin koominen esimerkki isän ja pojan suhteesta. Siinä oletetaan, että isä ei välttämättä huomaa, että lapsella on paha mieli, mutta hän huomaa heti nuupahtaneen kasvin. Rohkenen epäillä. Luulenpa, että se on viimekädessä äiti, jota nuupahtanut kasvi (tai koko ikkunalaudallinen) alkaa ärsyttää ja joka lopulta menee työhuoneeseen motkottamaan isälle, että laiminlyöt lapsiasi :-)

1581175.jpg

Next Naturen sivuilla on kuitenkin paljon hauskaa ja mielenkiintoista pohdittavaa sovellusvisioista kiinnostuneille.