Itisemäntä on aloittanut toimintansa

Uusi palvelu käynnistyi

Itisemäntä Tiina Toivanen on auttanut asiakaskuntaa ostosten tekemisessä sekä asioinnissa Kauppakeskus Itäkeskuksessa ja K-Citymarket Itäkeskuksessa Helsingissä 16.2.2009 alkaen. Palvelu on tarkoitettu vanhusten lisäksi myös vammaisille henkilöille ja toipilaille. Avun saannin varmistamiseksi asiakkaan kannattaa sopia ennakolta Itisemännän kanssa yhteisestä asiointikierroksesta, joka alkaa sovittuna aikana sovitusta paikasta.

Itisemäntä auttaa vanhuksia, vammaisia ja toipilaita ostosten tekemisessä, liikkumisessa, pakkaamisessa ja muussa asioinnissa. Ostoksilla harvemmin käyvät voivat hoitaa emännän avulla kaikki tärkeimmät asiansa yhdellä kertaa. Kauppakeskusavustaja tilaa tarvittaessa kuljetuksen sekä huolehtii asiakkaan turvallisesta siirtymisestä kuljetukseen tai muuhun kohteeseen Kauppakeskus Itäkeskuksessa.

Itisemännän palvelu on maksuton ja sen käytännön toteuttamisesta vastaavat Helsingin Diakoniaopisto, Yrittäjäyhdistys Itäkeskus ry, K-Citymarket Itäkeskus, Näkövammaisten Keskusliitto ry, Helsingin kaupungin sosiaalivirasto ja Wereldhave Finland Oy. Mukana palvelua luomassa oli 12 vammaisjärjestöä.

Palvelun avulla parannetaan kauppakeskuksen asiakaspalvelua ja -tyytyväisyyttä. Vastaavaa palvelu on toiminut vuodesta 2005 lähtien Espoon Isossa Omenassa. Nyt toimintamalli laajenee Kauppakeskus Itäkeskukseen.

Palvelu on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 10 - 14.

Itisemännän voi tilata etukäteen numerosta 050 578 1279.

Hieno ja tarpeellinen palvelu monelle, jonka avustajatunnit eivät riitä tai jolle henkilökohtaista apua ei ole myönnetty. Kiitos.

Mutta kuka rontti on mennyt keksimään toiminnalle noin vanhanaikaisen pullalta ja esiliinalta tuoksuvan nimen? Itisemäntä! Kaupunginosassa, josta Äkkijyrkänkin viimeiset somat lehmät on pian häädetty.

Taas kerran, pieni konseptin viilaus olisi voinut tehdä tästäkin "emännän tarjoamasta avusta" pikemminkin haluttavaa ylellisyyttä kuin hyväntahdoneleen. Jopa ilman lisäkustannuksia. Ajatelkaapa vaikka, miten paljon hauskempaa olisi varata shoppailuaikaa Itiksen hovimestareilta kuin emännältä? (Enkä nyt tarkoita sukupuolta.) Ei tarvitsisi tuntea itseään avun tarpeessa olevaksi vaan pikemminkin VIP-vieraaksi ja positiiviseen erityispalveluun oikeutetuksi.