Vammaisten päivä – Disability Day Art & Action tarjoaa koko perheelle taidetta ja tapahtumia Helsingissä 3.12.2016 Kansainvälisenä vammaisten päivänä. Jos olet miettinyt, miten voisit osoittaa solidaarisuuttasi meitä kohtaan, nyt on loistava tilaisuus tehdä se hauskanpidon muodossa. Emme halua juhlia aina vain keskenämme vaan juuri sinun kanssasi! Osoita liittolaisuuttasi ja tule katsomaan, millaista kulttuuria vammaisuuden kentällä syntyy. Koko ohjelman löydät täältä.

Tässä maistiaisena vain pieni hyppysellinen kaikesta tarjonnasta:

Skeittaavat lapsesi? Ota heidät mukaan kokeilemaan Aleksin ja Henry Mannin (100 m pronssi kelauksessa Riossa) toteuttamaa temppurataa, jossa voitte kokeilla omia taitojanne pyörätuolilla. Toimintakaksikko tuo mukanaan Hulttioveljekset, rapartistit, jotka esiintyvät ja juontavat tilaisuuden. Tämä Tavastia -klubilla 3.12. klo klo 12.30–13.00 ja 13.00–13.30.

aleksikirjonen.jpg

Entä SirkusrakkausPUMPUM? Heidän pellebändinsä ja klovnerianumeronsa ovat myös Tavastialla klo 12-15!

sirkusrakkauspumpum.jpg

Entäpä kirjailija, kuvittaja, naurujoogaohjaaja ja opettaja Noora Västinen? Saatoit nähdä hänet Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen ohjelmassa Pahan jälkeen. Noora ja Vea Vainio vetävät Naura Tanssi Hengitä -työpajan Laituri-tilassa, Narinkka 2, Kampissa klo 13-14. Kts. ilmoittautumisohjeet DIDA:n ohjelmasivulta. Samassa paikassa myös kehitysvammaisten pyörittämä Pop-up kahvila Anna.

Kiasmassa taas on esillä Alizadin ja Koutaniemen näyttely Pahan jälkeen, johon on la 3.12. klo 13-14 Keskusteleva opastus aikuisille. Maksuton. Ilmoittautumisohjeet DiDa:n sivulla.

nooravastinen.jpg

Ateneumissa, Kaivokatu 2,  on la 3.12. klo 11.00-14.00 NonStop-paja “Karnevalistinen muotokuva”. Savityöskentelyä.” Ei ennakkoilmoittautumista, pääsylipun hinnalla. Sisäänpääsy klo 13.30 saakka. Klo 14 alkaa kuvailutulkattu opastus Modiglianin näyttelystä, mikä sopii hyvin myös näkeville tutustumiskeinona kuvailutulkkaukseen.

Yhteistyökumppaneiden tiloissa tapahtuu myös kaikkea hauskaa. Art Kaarisillassa Sanomatalossa voi tuunata hauskoja huonekaluja installaatioksi. Lapinlahden lähteellä on taidetyöpaja klo 15-17. Kansallisteatterin Willensaunassa on Mauri ja vähä-älypuhelin – esitys klo 14, jossa on tulkkaus viittomakielelle (liput lippupalvelusta tai teatterista). Ja illalla klo 20.00 eteenpäin meno jatkuu Lavaklubin Omatuntoklubilla, Läntinen teatterikuja 1. Vain muutamia mainitakseni.

jennijuuliakuplassa.jpg

Ja olenhan siellä minäkin. Tavastialla rapsutettavana klo 12-15. Tervetuloa!