Käväisimpä taas pitkästä aikaa Herttoniemen Lidlissä. Sen pysäköintihallissa on aivan mainio saavutettavuuskukkanen, josta en valitettavasti tajunnut napata tänne oikein kuvaa.

Hallin invapaikat sijaitsevat kohtuullisen lähellä tavarahissiä, jonka viereen on asennettu sisäpuhelin ja oikein kohtelias teksti, että voit sen avulla kutsua henkilökuntaa tarvittaessa avustamaan kauppaan pääsyssä. Sisäpuhelin on kuitenkin asennettu n. 130-140cm  korkeuteen, joten siihen ei mitenkään yletä pyörätuolista tai jos sattuu olemaan lyhytkasvuinen. Sen lisäksi puhelin sijaitsee lyhyen (n. 40cm) luiskan kohdalla, joten sen läheisyyteen ei edes voi pysähtyä pyörällisillä apuvälineillä yrittääkseen yhteyttä.

No, kaupan henkilökunta tuskin tekee asialle mitään. He ovat varmasti sitä mieltä, ettei korjaustoimenpiteitä tarvita, koska heillä ei käy lainkaan ihmisiä, jotka käyttäisivät tätä avustamispalvelua. :-)

Toiseen yhtä hupaisaan metkuun törmää, jos nousee parkkihallista liikkeeseen liukukäytävää pitkin. Niissä on nimittäin oikeanpuoleinen liikenne. Eli heikkonäköiset varokoon.
--
Poikkesin viikolla myös Viikin uudessa Prismassa. Siellä kaupan sisäänkäyntitason (2.krs) invapaikat ovat kyllä oikealla paikalla, mutta alle 3m leveät eli useille liikkareille täysin hyödyttömät. Jos onnistut pysäköimään silloin kun viereinen paikka on tyhjillään, asiointi vielä onnistuu, mutta pois et pääse, jos joku toinen lätkällinen ehtii naapuripaikalle. Vaikken itse käytäkään pyörätuolia, niin ärsyynnyin kun en mahtunut keppeineni avaamaan edes pikku-fiatin ovea riittävästi napatakseni lainaipanan etupenkin turvaistuimesta. Murr murr siis myös S-ryhmälle. Uudisrakennuksissa ei sopisi rikkoa rakennusmääräyksiä.