Tiistaina 21.1.2014 klo 17:30 - 18:45, (kahvitarjoilu klo 17 alkaen)
Ravintola Heikkarin Helmen tiloissa. Heikkarinkuja 4 B, 01900 Nurmijärvi

Nurmijärven Invalidit ry kutsuu kaikki naiseudesta ja vammaisuudesta kiinnostuneet voimauttavaan illanviettoon. Vammaisille tarkoitetut palvelut, vessat, tapahtumat ja apuvälineet ovat usein sukupuolettomia. Vammaiset naiset ovat kuitenkin ennenkaikkea naisia.

Vammaiset naiset peilaavat muiden tavoin itseään vallitseviin naisihanteisiin. Kauneushoitoloihin, kampaamoihin, gynekologeille tai ensi- ja turvakoteihin on kuitenkin usein mahdoton päästä, vaikka esim. vammaiset naiset kohtaavat muita useammin väkivaltaa. Esteellinen ympäristö antaa ymmärtää, etteivät vammaiset naiset olisi terveydestään, seksuaalisuudestaan ja ulkonäöstään huolehtivia naisia. Vammaisia naisia ei nähdä sosiaalisesti arvostetuissa asemissa äiteinä, vaimoina, rakastettuina, ystävinä, työntekijöinä, päättäjinä tai omaishoitajina.

Myös vammaisiin miehiin ja naisiin kohdistuvat asenteet poikkeavat toisistaan. Vammaisia tyttöjä suojellaan, kun taas vammaisia poikia rohkaistaan menemään mukaan ja kohtaamaan maailma. (Sukella syvemmälle, Invalidiliiton julkaisuja O.9.,2001)

Voimauttavaa iltaa emännöivät:
Kyllikki Österman, Nurmijärven invalidien naisvastaava ja entinen omaishoitaja
Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, vammaispoliittinen tekstiilitaiteilija

Ilta alustetaan puheenvuoroilla, jotka käsittelevät vammaisen naisen ruuhkavuosia pikkulasten äitinä sekä vammaisen naisen ikääntymistä ja elämänkaarta puolison rinnalla ja leskeksi jäämisen jälkeen.

Tilaisuus on maksuton. Tarjolla on voimaantumista, kahvia ja keskustelua sekä mahdollisuus tutustua vammaisista naisista kertoviin julkaisuihin kuten oppaaseen "Uskalla olla, uskalla puhua - vammainen nainen ja väkivalta, THL 2013.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa kevään 2014 kaikille avoimista keskustelu-, peli- ja käsityöilloista verkkosivulta:
www.nurmijarveninvalidit.fi. Yhdistyksessä on myös vapautumassa sihteerin paikka. Jos etsit mukavaa vapaaehtoistehtävää hyvässä porukassa, ota yhteyttä!

push-girls-group-shot22-normal.jpg