Flinkkilä & Tastula ohjelmassakin vilahtanut lyhytelokuvani puolustajarobotista on esitetty viime viikolla Sveitsin Luganossa Other Movies -festareilla. Viime yönä meinasin tikahtua googlatessani, että sinne oli lähetetty 1311 elokuvaa 72:sta maasta! Koneen Säätiön apurahakauden (2016-2017) viimeiseksi teokseksi jäänyt työni oli yksi 7:stä semifinalistista. Varsinaisia finalisteja oli 9 kpl. Aika hillitöntä tekstiilitaiteilijalta, joka ei ole opiskellut elokuvaa päivääkään!

Olen tehnyt leffan tavallisella pikkujärkkärillä, koska en omista varsinaista videokameraa. Meillä ei myöskään ollut valoja eikä mikkejä. Näyttelijät Marja Pelkonen ja Milla-Emilia Mutka olivat kultaisia vapaaehtoisia maallikoita. Kuvaustilanteessa hoidin toisella kädellä kameraa ja toisella ohjasin rakentamaani robottia kännykän appsilla. Kaikista teknisistä ja opillisista puutteista huolimatta tarina näköjään kantoi yllättävän pitkälle.

Puolustajarobotti_jennijuulia.jpg

Koska nälkä kasvaa syödessä, niin nyt jännään vielä pari päivää (29.4. saakka!), miten käy meneillään olevassa Easterseals Disability Film Challengen Best Disability Awareness -kilpailussa, jossa eniten katsojia kerännyt elokuvantekijä saa mentorointisession CBS:n tuottajan kanssa Los Angelesissa. Koska kantaaottava vammaispoliittinen taide on aika yksinäistä puuhaa marginaalissa, niin kunnon kritiikki ja vinkit ammattilaiselta olisivat paras palkinto, mitä ikinä osaan kuvitella. Jos haluat auttaa minua saavuttamaan palkinnon, niin katso 55 tunnissa tekemämme kilpailutyö täällä ja jaa sitä somessa:

https://youtu.be/906UNks-biY

Siamilaisista kaksosista kertova Dynamic Duo on musiikkia myöten yhden viikonlopun repäisy spekseillä, jotka #EasterSeals antoi #disabilityfilmchallengeen osallistujille. Kuvaaja ja musiikin tekijä ovat ihania vapaaehtoisia, Dr Neil Pemberton Manchesterin Yliopistosta ja nuori opiskelija ja äänten kerääjä Jonah Hebron, joihin tutustuin vain vuorokautta ennen kilpailun alkamista seminaarissa. Uskomatonta - mutta totta!

DynamicDuo.jpg