Aiemmin mainostamani friikkisivusto on vaihtanut osoitetta ja muuttunut suuremmaksi hakuteokseksi, jossa esitellään raflaavia ja huomiota herättäviä vammoja, sekä kroppansa vuoksi kuuluisiksi tulleita ihmisiä ja sirkustaiteilijoita. Mukana on aitoja vanhoja postikortteja friikeistä, sekä nyt myös uudempia valokuvia, esiintyjien elämäkertoja ja kirjeitä. Valitettavasti suurin osa linkeistä ei vielä toimi, mikä tekee selaamisesta raivostuttavan hankalaa. Toivottavasti ongelmat saadaan pian korjattua. Sivustolla esitellään muuten yllättävän paljon tyyppi III OI:ta sairastavia. Friikkeinä?!?

Ehkä hätkähdyttävimmät kuvat ovat parasiitti-kaksosista. Kyse on tavallaan siamilaisista kaksosista, joista toinen on kuitenkin selvästi alikehittynyt. Toisinaan parasiitti-kaksonen voi olla vain yksi ylimääräinen jalka tai käsipari, joka "roikkuu" muuten normaalin näköisestä ihmisestä. Sattumalta löysin netistä kuvan kissanpennusta, jolla on sama vaiva. Jostain syystä se on minusta vain söpö, eikä ollenkaan pelottava.

280414.jpg

P.S. Suomen OI-yhdistyksen sivut on myös uusittu. Kiitos Eero!

P.P.S. Jaska lähti taas melomaan. Tälläkertaa Brasiliaan. Blogi on salasanan takana, mutta intohimoiset melojat ja Brasilian ystävät voivat tiedustella tunnaria minulta s-postilla.