espa1.jpg

Videon tekstit: "Lapsuudessani opetettiin, että sademetsiä pitää suojella. Ettei vahingossa menetetä harvinaisia lääkekasveja. Geenivirheisiin ja toimintarajoitteisiin tulisi suhtautua samoin, koska niihin kätkeytyy loistavia innovaatioita helppokäyttöisemmästä yhteiskunnasta.

On arjen designia tehdä asiat jatkuvasti eri tavoin kuin toiset. Monimuotoinen maailma tarvitsee syntymävammaisia ihmisiä. Olemme avain tulevaisuuteen, jossa liikenne, aplikaatiot ja palvelut toimivat kuin unelma. Jokainen sokko, otsahiirtä käyttävä tai spastinen ihminen tietää, millainen on hyvä käyttöliittymä.

Haluan kasvattaa apuvälineeni itse. Luomuna, siemenistä saakka. Valitsen lajikkeita, joita voi ohjata hermosignaaleilla. Osa taimista kasvaa puutarhan lisäksi geelialustalla ja muutaman vuoden päästä ehkä iholla.

Tämä vaatimaton pyörätuolilajike on sukua kaupunkipyörille. Sen puumaiset varret kiertyvät muotoonsa muutamassa kuukaudessa. Suosikkejani ovat pyörätuolilajikkeet, jotka kukkivat mielentilani mukaan, ja ovat kompostoitavia kun vaihdan lajiketta."

Kuvaus: Titta Aaltonen
Performanssi ja editointi: Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen
Musiikki: Kevin MacLeod, Incompetech Royalty free Music
Performanssi on toteutettu Koneen Säätiön tuella.

Video inspiroi myös Riittaa bloggaamaan kevään trendikkäimmistä taimista.

Ja sopivasti tänään ilmestyi Katri Suhosen juttu Diakonia 2/2016 -lehdessä, jonka kuvituksessa yrmyilen ensimmäinen hattuprototyyppi päässä.

diakonia.jpg