Torstaina 6.9. klo 13:00-13:45 Radio YLE 1:n Kaapin paikka -ohjelmassa käsitellään vammaisuutta sukupuolinäkökulmasta. Keskustelijoina ovat Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry:n puheenjohtaja Ismo Hélen, psykologi Katri Koskinen ja tekstiilitaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo. Ohjelma uusitaan Radio Peilissä torstaina klo 17:10 sekä pe ja la klo 10:03. Sen voi kuunnella myös YLE:n Areenalla.

YLE ja Valtion taidemuseon kehittämisyksikkö KEHYS ovat toteuttaneet Euroopan yhdenvertaisten mahdollisuuksien -teemavuoden puitteissa 10 vammaisuutta käsittelevää lyhytohjelmaa, joita esitetään Mundo- ja Basaari-ohjelmien aikana 17.9. alkavalla viikolla. Hankkeessa kartoitettiin mahdollisuuksia laajentaa YLE:n Suomessa asuville maahanmuuttajille ja etnisille vähemmistöille suuntaamaa mediakoulutusta ja työssäoppimista koskemaan myös vammaisvähemmistöä.

Omat tarinansa kertovat: Jari Gusev, Ismo Hélen, Maija Karhunen, Anna Klemettilä, Harry Malmelin, Kalevi Rinne, Signmark-yhtye ja Terhi Toikkanen, sekä ennakkotiedoissa nimettömiksi jääneet näkövammainen pianonvirittäjä ja huonokuuloinen kielenkääntäjä.

878179.jpg