Muistatteko vielä Katri Koskisen hienon artikkelin lyhytkasvuisesta Cameliasta, jonka hän oli tavannut vammaisten naisten konferenssimatkalla Barcelonassa?

Tarina on herättänyt paljon kiinnostusta ja auttamishalua. Siksi ajattelin nyt kysyä teiltä kaikki ihanat bloggaajat ja muut lukijat, että keksisittekö keinoja tai yhteistyötahoja seuraavan suunnitelman toteuttamiseen.

  • Graafisen suunnittelun toimisto Meridian X Oy haluaisi auttaa Cameliaa saamaan sähköpyörätuolin, jotta hän voisi liikkua itsenäisesti Ramblalla ja muualla Barcelonassa. AD Riitta Skytt on luvannut lähteä omakustanteisella matkalla viemään tuolia Camelialle ja valokuvaamaan lahjoittamismatkan, kunhan sopiva tuoli ensin löytyy.
  • Keskusteltuani Riitta Skyttin kanssa Camelian nykyisestä työstä ja elämäntilanteesta, olen luvannut osallistua hankkeeseen koristelemalla tuolin, joka Camelialle lähetetään. Olen tehnyt aiemminkin taidekoristelua pyörätuoleihin, joista yksi keskeneräinen näkyy alla olevassa kuvassa. Meidän mielestämme taikurin tuolissa on oltava jotain jekkua.
  • Etsimme siis hyväkuntoista käytettyä sähköpyörätuolia, jota ei aivan heti tarvitsisi viedä korjattavaksi. Koska meillä ei ole rahankeräyslupaa niin toivoisimmekin, että joku ylimääräisen tai omaiselta tarpeettomaksi jääneen tuolin omistava yksityishenkilö tai niitä valmistava yritys ottaisi meihin yhteyttä lahjoittaakseen Camelialle liikkumisvälineen.
  • Kaikki Camelian tarinan koskettamat voivat osallistua hankkeeseen lähettämällä tuolin koristelua varten jotain pientä ja kaunista. Esim. palan samettia tai jotain muuta kaunista kangasta, muutamia helmiä, paljetteja tai vaikka yksittäisiä kristalleja. Ei suuria määriä vaan todellakin jotain pientä. Tärkeintä on mahdollisimman monen ystävällisen ajatuksen saaminen mukaan. Halutessanne voitte laittaa koristeiden oheen postikortin Camelialle. Ne on tarkoitus toimittaa tuolin mukana. Uskon, että Katri Koskinen kääntää tervehdyksenne espanjaksi, jos kirjoitatte suomeksi.
  • Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä etsimme yritystä, yksityishenkilöä tai kaveriporukkaa, joka kustantaisi tuolin rahdin Barcelonaan tai veisi sen vaikka omassa muuttokuormassaan.
Kuvakertomus tuolin perillemenosta on tarkoitus toimittaa ainakin tänne vammaisen vartalon kuviin ja mahdollisesti myös johonkin kiinnostuneeseen vammaisjärjestön lehteen. Tietoja sopivasta tuolista, rahtimahdollisuuksista ja halusta osallistua tuolin koristeluun voi lähettää minulle osoitteeseen: jenni-juulia(se kiemura)jenni-juulia.com

416832.jpg
Lotus Esprit, keskeneräinen teos. Camelian tuolin koristelu olisi toki sellainen, että tuolissa voi myös istua :-)