Nyt se on selvinnyt! Siis että miksi olen aina niin iloinen ja hymyileväinen. No tietenkin siksi, että ihmiset moikkaa mua! Vastaus löytyy Hanna Pakarisen fanisivujen keskustelupalstalta, jossa teinit pohtivat sitä, ovatko "vammaset" samanlaisia ihmisiä kuin muutkin.

Toki pitää muistaa, että kirjoittajat ovat kovin nuoria ja varmasti vilpittömiä. Repeilimme silti Prinssin kanssa eilen seuraaville kommenteille, joista käy mainiosti ilmi, ettei kouluissa ole opetettu, mitä eroa on esimerkiksi termeillä vammainen, kehitysvammainen, liikuntavammainen tai aistivammainen. (Korostukset ovat omiani)

Mielestäni on aika tyhmää nauraa vammautuneille ihmisille (oon mäki varmaa joskus pienenä, kun ei oo älynny). Ne ovat aivan samanlaisia kuin me, vaan ulkokuori saattaa pettää. He eivät voi sille mitään, jos heidän yllään on sellainen muuri, josta ei pääse pois. Kunnioittakaa ja rohkaiskaa näitä! (BullaSorsa)

Vammaset osaa iloita asioista paremmin, ku me keillä ei oo vammaa. (-tinde-)

Mä ite arvostan vammasii aika paljo, koska ne ei häpee itteää. Niin moni ihminen tässä maailmassa häpee itteää, mut ei vammaset. Ne on oppinu elämää ittensä kanssa, mikä musta on ihailtavaa. Me "tavikset" (ainaki suurin osa) iloitaan kännyköistä, yms. isoista lahjoista, ku taas vammaset iloitsee siitä et joku moikkaa niille. Joku oli huomannu hänet. Miks me ei ilota jostai tommosesta..? Miks asiat mistä me iloitaa pitää olla suuria/ kalliita/kauniita esineitä. Miks joku moikkaus ei oo meille ilon aihe..? (Ihastunut)

Vammautuneet tosiaan iloitsee siitä ku niitä tervehditään! Miks me "ei vammautuneet" voida nauttii siitä? me tosiaan tykätään kauheesti jos me saahaan uusi känny! tai sit jotain muuta "siistii"... ei tietenkään kaikki... mut jotku..! ite kyllä tykkäisin jos mulle sanottais terve! (Sansu)

Jotku ei vaan ymmärrä, ettei vammautuneille sais nauraa. nehän ei sit välttämättä enää koskaan kävele, yms. Meidän koulusa on yks vammanen. se kulkee pyörätuolissa, se ei voi lasketella, uida... tai en mä siitä tiiä... vammasilakihan on selanen juttu et ne voi lasketella. Ne istuu jossain jutuissa ja ohjaa käsillään... mut miks vammasille pitää nauraa!? ei ne oo erilaisia! nekin elää! Jotku siis ei ymmärrä, miten pahalta se itestä tuntuis... Sitä paitsi vammautuneilla on elämän iloa paljon enemmän kuin meillä muilla. Niin kuin Ihastunut sanoi, ne iloitsevat pienistä asioista. Ja hymyilevät paljon enemmän. Ne hymyilee, vaikka niillä saattaa olla rankempaa kuin meillä. (Noora)

Mun käy niitä sääliks kun ne on sellasii mitä nyt onkaan ja et niitä haukutaan. Onhan vammasetkin ihmisiä eikö?? Ei ne voi ulkonäölleen mitään! Eli kannattaa rukoilla ettei tähän maailmaan synny paljoa vammasia. (MelliElli)

Jos kaikki ovat tätä mieltä niin miksi vammaisia edes sitten syrjitään? En nyt tarkoita, että täällä joku valehtelisi, mutta onhan se helppoa vaan yhtyä muihin ja todeta, ettei vammaisia tulisi syrjiä. Vaikka sitten todellisuudessa katsoisikin heidän peräänsä pitkään. (Laura)

Ehdottomasti paras kerta oli se, kun toinen tyttö oli sulhasensa kanssa samaan aikaan uimassa, ja sitä kertaa oli muuten odotettu kauan! Molemmat kun on pyörätuoleissa, niin lähekkäin oleminen on tosi vaikeeta, ja tuolla altaassa he ensimmäisen kerran pystyivät toisiaan kunnolla halaamaan, eivätkä olisi halunnut päästää irti ollenkaan. Siinä oli itkussa pitelemistä, kun jotkut voivat olla niin onnellisia siitä, että saavat halata toisiaan. (Kaisa)

Vrt. taiteilija Ju Goslingin kirjoitusta "wheels on fire" oletuksista, että vammaiset nukkuukin tuoleissaan. (Postaukseni 8.5.)

Omalla luokalla on vammainen, mut se ei tietty voi sille mitään kun se synty "vammatteeks". Ite vähän nuorempana nauroin sille, mut vähän vanhempana on tajunnu, et se ei voi vaan sille mitään, kun on "vammanen". mut on se silti vähän ärsyttävää kun se selittää dinoista jne. mut ei se voi tehä sille mitään, että se tykkää dinoista... jos se ei olis vammanen, se sit ei varmaan tykkäis dinoista. (StaR)

Vammaisuus on myos todella laaja kasite. Esim pyorätuolissaolevat on yleensa ihan normaalijarkisia, joiden jalat ei vaan toimi... Tosin loytyy myos niita, jotka ei ees pysty puhumaan, tai syomaan itse.. (Laura)