Invalidiliiton jäsenyhdistysten naisvastaavien leiri käynnistyi eilen Runnin kylpylässä, Iisalmen kupeessa. Kipaisin siellä kertomassa Pretty Cripple -näyttelystä. Vaikka pääsin nauttimaan leirin antimista vain ensimmäisen päivän, niin ehdin jo aistia porukassa voimaantumisen tunteita. Olisipa kiva nähdä, kuinka moni lähtee sunnuntaina kotiin "raivoisana ruusuna"!

Ajelimme Pirkon kanssa esitystemme jälkeen yömyöhällä kohti kotia. Kaikista anti-kampanjoista huolimatta päädyimme lopulta polvet ristissä Kuortin ABC:lle syömään muovipussileipää, kun kaikki muut 5-tien asemat ennen sitä olivat sulkeneet jo klo 22.

Pirkon pihaan karautimmekin sitten komeasti poliisisaattueessa. Olemme molemmat niin pieniä, että bussipysäkillä vaanineessa poliisiautossa kai luultiin, että kaksi ala-asteelaista on napannut auton ja lähtenyt aamuyöllä ajelulle. Hassuinta jutussa oli se, että meitä ei suinkaan pyydetty heti pysähtymään vaan maija seurasi pitkään pimeänä perässä - lopulta aivan Pirkon rapun ovelle saakka, missä puput loikkivat hädissään pois autojen kirkkaista valokeiloista.

Ei sedillä muuta asiaa ollut kuin puhalluttaminen ja matkalla hajonneesta lampusta muistuttaminen, mutta ehdimme Pirkon kanssa siinä suuren "takaa-ajon" aikana jo kysyä toisiltamme, että mitäs vihaiset ja vaaralliset vammaiset nyt ovat tehneet...