Myrkyttäjähoitajan ympärillä vellovan sarjamurhaaja, armomurha, Äiti Teresa -syndrooma, kuolemanenkeli ja psykopaatti juoruilun kiinnostavinta antia on ollut kehitysvammaisten ihmisyyteen liittyvä arvokeskustelu. Provosointi kuuluu vitsinä anonyymiin nettiläppään, mutta yllätyin siitä, että rankimmat mielipiteet ovat kuin suoraan viime syksynä vakavalla mielellä käydystä sikiöseulontakeskustelusta.

"...Jos lapsi oli kehitysvammainen, oli teko varmastikin helpotus tämän vanhemmille."

"Miten muka jokin tiedemies, joka tekee tärkeää työtä ihmiskunnalle olisi yhtä arvokas kuin kehitysvammainen lapsi, joka ei edes ymmärrä olevansa olemassa?"

"Ihmisarvo pitäisi mitata hyödyssä muulle yhteiskunnalle."

"Hoitajalla on sydäntä jäljellä. Olisi aivan tuskaisaa jaksaa hoitaa ihmisiä jotka eivät ole itseään tiedostavia."

Tällaisena huonosti tuottavana, säälittävänä, olemassaoloani niukasti filosofoineena ja joidenkin mielestä pikaisesti taivaaseen hätisteltävänä rämpylänä toivon, että saan sentään itse valita, haluanko elää vai tulla jonkun paremmintietävän armahtamaksi.

Yllättävän usein ihmisistä on ihan korrektia puhua eutanasiasta ja kärsimysten päättämisestä, kun on kyse syntymästä saakka kehitysvammaisista. Välillä tekisi mieli kiljua, etteivät kaikki vammaiset - eivätkä kehitysvammaiset - edes kärsi!!! Pelkän vammaisuuden perusteella toimeenpantava eutanasia taas on mielestäni natsihenkistä ominaisuuksien perusteella tuomitsemista.

Voin vain kuvitella vastalausemyrskyä, jos eutanasiaa tarjottaisiin tuottavuuden nimissä yhtä kepeästi myös reilusti syntymän jälkeen vammautuneille. Helpotuspiikki aivokasvainten ja vaikeiden aivoinfektioiden jälkitiloista kärsiville! Lopetusnappula onnettomuuksissa tai kännätessä päänsä kolhineille. Syanidikapseli MS ja lihastautien vuoksi työkyvyttömille! Tukehduttava annos morfiinipuuroa kroonikko-osastoille!

Yksittäisen nokialaisen sairaanhoitajan motiivi leikkiä jumalaa paholaisen keinoin jäänee salaisuudeksi. Nettikeskusteluissa epäillään vammaisten armahtamisen sijaan enemmän sulaa hulluutta, tappamisen tuottamia sairaalloisia kiksejä, vallanhalua, huomionkipeyttä ja työtaakan keventämistä. Ehkäpä enkeleiden kanssa keskustelua opettavasta prinsessa Märta-Louisesta olisi poliiseille apua kuolemanenkelin tarkoitusperien selvittämisessä.

831229.jpg