Järjestöjen kevättervehdys eli Mokkasiiniharjoitus on virtuaalinen vetoomus helsinkiläisille päättäjille vaikeavammaisten ja vanhusten toimivien kuljetuspalvelujen puolesta nyt, kun palveluja ollaan siirtämässä Palmialle.

Helsingissä kuljetuspalvelujen käyttäjät ovat vuodesta 2002 lähtien kohdanneet suuria vaikeuksia liikkumisessa ja osallistumisessa, koska kuljetuspalvelut takkuavat: Odotusajat ovat olleet kohtuuttomia. Auto ei ole tullut lainkaan tai autotyyppi on ollut täysin väärä; sähköpyörätuolia käyttävälle henkilöauto ja kepeillä kulkeville tila-taksi, johon on vaikeaa ja suorastaan vaarallista kiivetä. Inva - autoista, joissa on jokaiselle pyörätuoli-mallille sopiva nostin, on huutava pula.

Ajatus mokkasiiniharjoituksesta alkoi hahmottua helmikuussa 2009, kun joukko liikuntavammajärjestöjä kokoontui Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n tiloissa kartoittaakseen kuljetuspalveluiden pullonkaulatilanteita. Siellä tuli puheeksi kuinka inva - taksinkuljettaja koulutuksessa kuljettajat ovat hyötyneet omakohtaisesta kokemuksesta miltä tuntuu istua auton kyydissä silmät sidottuna tai pyörätuolissa istuen. Samaa ideaa on hyödynnetty virtuaalisti päättäjille lähetetyssä vetoomuksessa. ”Tämä on mokkasiiniharjoitus, sillä et opi tuntemaan minua ennen kuin olet taittanut kappaleen matkaa mokkasiineissani.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet:
Afasia ja aivohalvausyhdistys ry
Helsingin Alzheimer yhdistys ry
Helsingin Hengitysyhdistys ry
Helsingin Invalidien Yhdistys ry
Helsingin Reumayhdistys ry
Invalidiliitto ry
Kynnys ry
Näkövammaisten Keskusliitto ry
Polioinvalidit ry/ Pääkaupunkiseudun osasto
Suomen CP-liitto ry
Suomen MS-liitto ry
Suomen Kuurosokeat ry
Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Kevättervehdys on kokonaisuudessaan nähtävänä Invalidiliiton nettisivuilta.