Matka2009 -messuilla avataan ainutlaatuinen esteettömään matkailuun keskittyvä sivusto. "Meiltä löydät matkailukohteeksi vaikka esteettömän strutsitilan!"

Ikä toimintarajoite tai vammaisuus ei enää estä toteuttamasta unelmalomaa. Suomi kaikille.fi on palvelu, joka esittelee esteettömiä matkakohteita, harrastuksia ja aktiviteetteja. Sivustolta löytyvät eri ryhmille suunnatut urheilumahdollisuudet, pyörätuolinkäyttäjälle sopivat Länsi-Lapin luontopolut ja esteettömät hotellihuoneet.

Mummon voi nyt huoletta ottaa mukaan lomalle. Sopiva kohde on vain muutaman klikkauksen päässä.
 
Sivustolla saa myös kauan kaivattuja vinkkejä liikkumis- ja toimimisesteisten asiakkaiden kohtaamisesta. Eli siitä, mikä on kivaa suhtautumista - siitähän tässäkin blogissa on usein keskusteltu.

Esteettömyys on usein enemmän kiinni positiivisesta asenteesta ja pienistä muutoksista kuin kalliista ja suuritöisistä remonteista. Matkakohde voi olla monelle ihmiselle sopiva, vaikka kaikkein vaativimmat kriteerit eivät joka kohdassa täytykään. Respaan voi varata lainattavia lukulaseja, ruokalistat voi tulostaa isolla fontilla tai lastenkirjojen tapaan napista puhuviksi, kulkureittejä voi valaista paremmin, opasteet laatia myös kosketeltaviksi ja aktiviteetteja mukauttaa monenikäisille.

Kaikille sopivien palveluiden käyttäjiä on Suomessa yli miljoona: eläkeläiset, liikkumis- ja toimintarajoitteiset sekä lapsiryhmät. Varsinkin eläkeläisten tarpeisiin sovitettujen palveluiden kysyntä kasvaa voimakkaasti. Ikäihmiset ovat aktiivisia ja etsivät uusia elämyksiä. He matkailevat myös sesonkiaikojen ulkopuolella.

Matka2009 -messujen teemana on vastuullinen matkailu. Ekologisuuden lisäksi myös saavutettavuuden huomioiminen on juuri sitä! Että kaikki pääsevät vaikkapa rinteeseen skimbaamaan eikä kukaan jää rannalle. Siitä esimerkkinä Suomi kaikille -palvelun messuosastolla 2c48 on jännä kelkka niille, jotka eivät omin kintuin pysy suksilla.

Suomi kaikille -palvelu on jatkoa Rullaten ry:n tunnetulle "esteetöntä matkailua" -sivustolle. Uuden palvelun kehityksestä ja ylläpidosta vastaavat D4-verkosto Oy, Kynnys ry ja Rullaten ry.

Sivut toteuttanut D4-verkosto Oy on sosiaalinen yritys, jossa arvostetaan vammaisten ihmisten omaa ja parasta asiantuntijuutta esteettömyyskysymyksissä. Kun haluat yrityksesi mukaan sivuille, voit tehdä sen verkossa www.suomikaikille.fi tai soittaa p. 050 579 5334, 050 579 5335.

"Hyvä saavutettavuus on parasta mainosta matkailukohteelle"