Yhteistyössä Helppo Liikkua -viikon kanssa järjestetty Imatra Esteettömäksi -tempaus on ohi. Aihe oli hyvin esillä niin Uutisvuoksessa kuin YLE:lläkin. Kuten Marja Pelkonen totesi, toivottavasti kaupunki satsaa pikavauhtia 15-20 automaattiseen ovenavausjärjestelmään ja kunnollisiin kynnyskiiloihin. Isompia peruskorjauksia odotellessa kaupunki voisi myös tilata kunnollisen esteettömyyskartoituksen ja työllistää henkilön tekemään julkisten rakennusten verkkosivuille esteettömyysosiot, jotta vältytään hukkareissuilta. Selkeät kuvat sisäänkäynneistä ja vessoista ovat tärkeitä vierailua suunnitteleville!

Kuulin, että Imatran kaupungintaloon on jo tilattu automaattinen ovenavausjärjestelmä. Hyvä niin. Jatkossa kuitenkin toivon, että niiden hankinnassa priorisoidaan kohteita, joilta on lupa odottaa esteettömyyden erikoistasoa kuten sairaaloita, terveys- ja hyvinvointiasemia sekä keskusaseman aluetta. Kirjaston ja työkkärinkin automaattien soisi menevän kaupungintalon edelle. Mutta kuten sanottua, esteettömyys on haluttua ylellisyyttä ja sitä löytyy yleensä sieltä, missä raha ja valta liikkuvat.

Toivottavasti pääsen vielä tekemään "Ennen ja Jälkeen" -videon Imatrasta, jossa kaikkien on helppo ja turvallista liikkua! Adressi on yhä auki, jos haluat peukuttaa asian puolesta!

imatra.jpg

Screen%20Shot%2005-13-15%20at%2006.23%20