Kahden edellisen postauksen kommenttilootissa on pohdittu hissien rakentamista vanhoihin taloihin. Löysin Anonyymin vinkistä ja googlaamalla maailmalta seuraavanlaisia kuvia, joissa on - sanotaanko vaikka - hyvää yritystä. Toki myös ilmiselviä virheitäkin ja ratkaisuita, jotka eivät täytä meillä vaadittavia turvamääräyksiä.

1577798.jpg

Lutheran Church of the Ascensionissa (missä lieneekään) on perin amerikkalaisesti maastoutettu kirkonhissi, joka on ilmeisen vilpittömästi haluttu tehdä "nätiksi". Painike on niin korkealla, ettei tätä hissiä ainakaan voi käyttää omatoimisesti pyörätuolista ja mattokin voi tuottaa hankaluuksia. Mutta kyllä minä silti katselisin tätä ovea kirkon eteisessä mieluummin kuin rosteripintaista.

1577849.jpg

Tämä tasonostin ei ole koppi eikä siten muodosta kummallista klönttiä valoisaan aulaan. Lattiaan upottaminen mattoineen on oikeasti kiva veto. Mutta en tiedä, miten hissi toimii ja voiko sitä käyttää esim. yhteen keppiin nojaava ihminen kun tukikaiteita ei näytä olevan laisinkaan? Ja mahdollistavatko hallintalaitteet nostimen itsenäisen käytön?

1577902.jpg

Hissi Taiwanista, jonka lattia on maalattu niin, että näyttää kuin ei lattiaa olisi ollenkaan. Tänne olisikin makea loikata.

1578014.jpg

Parkkihallin hissi, tietysti. Tosin ovien ja painikkeiden löytäminen tuottanee melkoisia hankaluuksia heikkonäköisille.

1578002.jpg

Superretroa. Keskellä kuva alkuperäisestä, jota on lähdetty jäljittelemään. Tarkemmat kuvat.

1578032.jpg

Ruotsalainen tulevaisuusvisio.

1577840.jpg

Ja tämän nimi on kuvaavasti Vacuum elevator...ööö... en sano enää mitään.