Lisäys 1.11.2007
Kiitos lukuisista tekstareista ja s-posteista. Tulin iltamyöhällä Tallinnasta purkamasta Pretty Cripple näyttelyä, kännyn akku loppuneena ja vietin yöni lupsakasti autoa tyhjentäen. Meillä kun ei ole töllöä niin olin suunnitellut katsovani ohjelman myöhemmin Areenalta.

Aamun ensimmäisessä puhelussa kuulin, että ohjelmaa ei oltukaan esitetty. Myöhemmin päivällä luin, että lähetystoiminnan ongelmien syynä oli tietysti - inhimillinen tekijä.

Tavallaan oli kivakin havaita, miten saamiani viestejä sävytti "taas meitä syrjitään" ärtymys. Sehän kertoo siitä, että aihe kiinnostaa, ohjelmaa oli odotettu ja tunne ulkopuolisesta syrjinnästä elää vahvana.

Eiliselle tarkoitettu ohjelma esitetään ensi tiistaina 6.11. klo 15.25 ja toisen kerran tammikuussa 2008 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

1029416.jpg

Nasu-Orvokki, 13v. on ainakin jo nyt suunnattoman tyytyväinen osallistumisestani keskusteluun. Kääryle hoitaa mukavasti välilevyongelmasta kärsivää mummelia, joka osaa jo tulla mikron viereen kerjäämään hoitoa heti kun kauran tuoksu leviää keittiöön.

Inhimillinen tekijä

Keskiviikkona 31.10.2007 klo 22:05 TV2

Raja terveen ja vammaisen välillä on liukuva. Helena Itkosen vieraina perinnöllistä luiden haurautta sairastava Jenni-Juulia Wallinheimo, vammaisaktivisti Jukka Kumpuvuori ja näyttelijä Sara Paavolainen.

Tuotanto: Helena Itkonen, YLE Asiaohjelmat.

1023863.jpg
Kuva: Jukka-Pekka Juvonen

Kaapin paikka (uusinta)

Torstaina 1.11. klo 13 Radio YLE 1:n Kaapin paikka -ohjelmassa käsitellään vammaisuutta sukupuolinäkökulmasta. Keskustelijoina ovat Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry:n puheenjohtaja Ismo Hélen, psykologi Katri Koskinen ja tekstiilitaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo.