Maaliskuun IT-lehden (ei vielä tänään netissä) pääkirjoituksessa Pekka Hätinen antaa aivan loistavan ehdotuksen invapaikkojen väärinkäytön vähentämiseksi. Hän ehdottaa, että vammaispaikoille pysäköinnistä rapsahtaisi kolminkertainen sakko ja muutos toteutettaisiin samanaikaisesti valtakunnallisen tiedotuskampanjan kanssa. Aivan loistava ja yksinkertainen idea. Emme olisi edes millään tavalla edelläkävijöitä, sillä monessa muussa maassa invapaikan käytöstä rangaistaan muita pysäköintivirheitä kovemmin.

Innostuisiko kukaan eduskuntavaaliehdokkaista ottamaan asian hoitaakseen? Muutosta odotellessa suosittelen kopioimaan seuraavia tervehdystekstejä hanskalokeroon, mutta en ota vastuuta niiden aiheuttamista tappeluista. (sakkoja ja teksti-ehdotus)

Toinen viikon hyvä idea tuli Sarilta. Eli miksei "Tanssii tähtien kanssa" -ohjelmassa ole ainuttakaan vammaista mukana? Esimerkiksi tanssitaiteilija Risto Lång olisi mitä mainioin pari kenelle tahansa julkkikselle. Nyt kun kaiken lisäksi vietetään EU:n yhdenvertaisten mahdollisuuksien teemavuotta, niin vammaisten soisi näkyvän myös viihdeohjelmissa nimenomaan taitojensa ja kykyjensä mukaisissa viitekehyksissä eikä aina vain maskotteina käsikirjoittajien määräämissä rooleissa.

427902.jpg
Kuvat: Mona Hormia ja Mika Silaste