Vammaisen vartalon kuvat sai illansuussa Blogit kunniaan –kilpailun miesvoittoiselta tuomaristolta (anteeksi Mari ja Riitta) kunniamaininnan visuaalisuudesta.

Tämä blogi, jonka headerista katsojaa tuijottaa kuusi aikakautensa kriteerien mukaan kauniisti - jopa eroottisesti - puettua häpeämätöntä vammaista naista! Kädettöminä ja jalattomina, kurveineen ja epämuodostumineen. Sehän tuntuu samalta kuin olisi voittanut missikisat luomutisseillä.

Jos vammaiset koetaan visuaalisesti kiinnostavina nyt kun tavallinen nenäkin on vamma ennen kavennusta, niin ollaan menossa jännittävään suuntaan. En kaipaa freak-show esitysten paluuta, mutta alan kohta oikeasti uskoa näkeväni dopingin sijaan hiilikuidulla viritetyn Pistoriuksen Pekingissä. Kateelliset amputoikoot jalkansa ja opetelkoon juoksemaan. Se ei ole edes kiellettyä.

Blogit kunniaan –kisan yhteiskuntasarjan voitti Kulutusjuhla. Vammaisen vartalon kuvat tuli sarjan yleisöäänestyksessä toiseksi, kiitos siitä kaikille äänestäneille. Erityisen lämpimät kiitokset myös keskustelijoille, jotka ovat laittaneet itseään likoon niin kommenteissa kuin jakamalla kokemuksiaan.

Tämän blogin tarkoitus on ollut ja on jatkossakin ottaa luulot pois niiltä, jotka kuvittelevat:

  • että vammaiset hoidetaan Suomessa verovaroin
  • että jos saat vammaisen lapsen, allesi heitetään turvaverkko neuvoineen, kuntoutuksineen, apuvälineineen ja kotipalveluineen
  • että vammaisilla ihmisillä on oikeus elinikäiseen oppimiseen
  • tai että Suomeen saatiin 100 vuotta sitten yleinen ja yhtäläinen äänioikeus.

Jos ette usko, niin tervetuloa meidän maailmaamme murskaamaan myyttejä.

1594463.jpg

P.S. Kilpailun paneelikeskustelussa kysyttiin, pitäisikö valtion maksaa mielipidelehtitukea parhaille bloggaajille. Ehdotan mieluummin painikkeita, joilla lukijat voivat lähettää kirjoittajalle hyvästä postauksesta levyn suklaata tai kimpun kukkia :-)