Miekkarissa oli hauskaa, endorfiini virtasi ja sain puhtia koko viikonlopun rientoihin. Oli suorastaan lapsellisen hauskaa maata selällään maassa eduskunnan portaikon edessä ja kiljua täyttä kurkkua iskulauseita, kuten Nuori Maalivahti jo ennättikin raportoimaan.

Viikonlopun puheenaiheeksi tuttujen kesken nousi vammaisille tarkoitettujen päiväkerhojen lisäksi mielenkiintoinen välikohtaus, joka kuvaa hyvin valtaapitävien asenteita. 

Vasemmistoliiton Pentti Tiusanen tuli rappuset alas juttelemaan mielenosoittajien kanssa. Se oli ystävällistä kun ottaa huomioon, miten harva kansanedustaja ylipäätään reagoi koko mielenosoitukseen. Toisin kuin lääkäriltä voisi kuvitella, hän taisi kuitenkin häkeltyä näkemisestämme pahemman kerran.

Tiusanen pysähtyi kierroksellaan vieressäni maanneen naisen eteen ja aloitti keskustelun: "Sinullahan on tetraplegia... ei kun siis paraplegia. Minä näen sen sinun lantiosi asennosta. Onko sinulle sattunut joku onnettomuus?"

Nainen säilytti ylpeytensä eikä vastannut kysymykseen vaan jatkoi iskulauseiden huutamista: "Hallitus on huijari. Avustajat NYT. Olen väsynyt!!!". Me kaikki ympärillä olijat kohotimme kulmakarvojamme Tiusasen törppöydelle.

Taas kerran tuli todistettua, että vammainen nainen on julkista riistaa riippumatta siitä käveleekö hän vai makaako maassa. Ali-ihminen, jonka vartalosta, lantion asennosta, vammasta ja vammautumisesta jopa lääkäri voi noin vain aloittaa keskustelun keskellä tiivistä ihmisjoukkoa.

Tavallisen kaduntallaajan voisi vielä armahtaa häkeltymisen vuoksi suusta karkaavista sammakoista. Lääkärille vaitiolovelvollisuuden ja yksityisyydensuojan luulisi olevan tutumpia.