Pirkko J. kertoi muutama päivä sitten kommenteissa kapinastaan halventavia ja harhaanjohtavia ilmaisuja vastaan. Haluan poimia tähän mainion Kelaa koskevan pätkän, johon kaikkien rämpylöiden on helppo yhtyä.

"Minä kieltäydyn systemaattisesti puhumasta Kelan ETUUKSISTA. Puhun Kelan kompensaatioista. Sielua riepoo kun Kela julkaisee tilastonsa nimeltä vammaisETUUDET. Olen seurannut vammaisuutta viidellä eri vuosikymmenellä, enkä ole vielä siitä huomannut etuutta olevan.

Eipä se ihme ole, että Kelan kulttuuri on jähmeä kun siellä ETUUKSIA jaellaan. Jos he olisivat "elämässä mukana, muutoksissa tukena", kuten slogan kuuluu, ehkä ymmärrys kompensaatiosta johtaisi heidät ymmärtämään MISTÄ oikein on kyse!" (Pirkko J. Kommenttilootassa 13.6.)

Kun Suomessa puhutaan köyhyydestä, esimerkeiksi otetaan työttömät sekä yksinhuoltaja- ja monilapsiset perheet. Sosiaali- ja terveysministeriönkin sivuilta ovat unohtuneet yksin asuvat vammaiset, jotka kituuttavat koko elämänsä (!) kansaneläkkeen perusosalla. Vaikka sen kylkeen saisikin asumistukea ja vammaistukea, talous kaatuu kuukausiksi kun kirpparilta ostettu talvitakki repeää tai naapurin lahjoittama vanha pesukone hajoaa. Jos vielä joutuu ostamaan ruokansa kauppapalvelusta, jossa hinnat ovat 30% tavallisia kauppoja kalliimmat ja maksamaan toimituksesta 7e/kerta, on turha edes haaveilla lehdistä, uudesta kännykästä tai lemmikkimarsusta.

Suhteellisesti köyhäksi määritellään henkilö, joka kuuluu kotitalouteen, jonka kulutusyksikköä kohti lasketut käytettävissä olevat vuositulot jäävät alle 50 tai 60 prosenttiin kaikkien kotitalouksien mediaanitulosta. (STM) Suomessa ei ole virallista euromääräistä köyhyysrajaa, mutta Eurostatin mukaan se on hyvinvointivaltioissa n. 1000e. Vertailun vuoksi kansaneläkkeen perusosa on 1. kuntaryhmässä 510,80e.

Saamieni ennakkotietojen mukaan tämän illan A-studiossa TV1 klo 21.00 puhutaan lisää vammaisuudesta, lyhytkasvuisuudesta ja köyhyydestä, vaikkei juttua olekaan kirjattu ohjelman kotisivuille.

P.S. Lisää Kiinassa otettuja keisari ja keisarinna kuvia löytyy omalta sivulta.