Kattauksen muotoon puettu väkivaltainstallaationi on päivittynyt uusilla ruokalajeilla ja videoilla. Olen halunnut kiinnittää huomiota erityisesti siihen, miten väkivallan muodot kytkeytyvät toisiinsa. Kun näyttelyn pystytykseen on aikaa reilu viikko, työhuone, koti ja elämä ovat kaaoksessa. Ajatukset kuohuvat.

th.jpg

Töpsy keksi leikkiä ystävänsä kanssa Frozenia. Kuuluisa liian pitkä hiljainen hetki päättyi kiljuntaani, kun yläkerran oven takaa paljastui talkkisumu, jonka seasta luokseni ryntäsivät Anna ja Elsa - hiusjuuriaan myöten vitivalkoisina jääprinsessoina. Makuuhuoneessa säilytetään lähes kaikki perheemme vaatteet, pyyhkeet ja lakanat. Lankakoreissa.

Ostin Tarjoustalosta suurimman ja halvimman talkkitölkin Minin kipsin kutinaan. Nyt ehkä kahdeksannen pyyhkimiskierroksen jälkeen pinkopahveissa on edelleen kuivan itäeurooppalaisen halpisparfyymin tuoksu. Eniten harmittaa, etten järkytykseltäni hakenut kameraa.

Mini ei saanut kipsiä vielä tiistaina pois, joten olen karannut työhuoneelle tavallistakin aikaisemmin. Päivähoidon puutteessa. Säären luutuminen on käynnissä ja jalka vaikuttaa kivuttomalta, mutta murtuma ei näyttänyt vielä siltä, että kintulla kannattaa riehua. Muuta keinoa juoksemisen, kiipeilyn ja kaatumisen estämiseksi parivuotiaalle ei oikein ole kuin menoa hidastava halko tai jalkapuu. Kipsistä tehtiin kuitenkin avattava, joten Mini on päässyt vaahtokylpyyn liottamaan hautunutta ihoa.

Lastenklinikalla ymmärrettiin toiveeni toimivan tuen kierrättämisestä. Kipsimestari leikkasi vanhan lasikuitukipsin auki, pehmensi reunat ja lisäsi tarranauhat. Polven ja nilkan asennot säilyivät tuttuina ja säästimme materiaaleja ja aikaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa retrosta, vintagesta ja kierrätyksestä pitävät voivat viedä myös suuremmat hyviksi havaitut apuvälineet ehostettaviksi, tuunattaviksi tai varaosiksi. Oletteko huomanneet, että vammaisuuteen liittyvissä asioissa, palveluissa, esineissä tai hankinnoissa meillä itsellämme on äärimmäisen harvoin mahdollisuus tehdä eettisiä ja omaa ideologiaa tukevia päätöksiä?

kansi.jpg

Yhteistyömme Sannin kanssa jatkuu Klaukkalan kirjastossa. Keskustelemme näyttelyn teemoista 10.3. klo 18. Tervetuloa!